TV helyett. Lehet, hogy többet profitál ezekből, mint a Barátok közt-ből.

Dőljön picit hátra, szóljon a párjának, hogy ma ő készíti el a vacsorát. Azt nem ígérem, hogy könnyed olvasni valókat teszek az asztalra, olyat találni a bulvársajtóban is. Természetesen a válogatás az én szám íze szerinti.

Botorság egy olvasóterembe lépőt valamely irányba terelni, mégis ezt teszem. Minden ide belépőt arra ösztönzök, hogy próbálja meg levetni mindazon sztereotíp beidegződéseit, amelyek a belénk sulykolt torzítások, hazugságok és csalások következményei, amelyek immár 1000 éve hamisítják meg eredetünk, származásunk, nyelvünk, hitünk igazát. Legyen fülük meghallani az igazságot, adjon Isten bátorságot azok elfogadásához, elmét megértéséhez.

Ezért első ajánlatom: szerezzék- és hallgassák meg PAP GÁBOR történész "A Szent Korona nevében…" előadását!

Az én felkészültségem messze nem elegendő ahhoz, hogy akár csak véleményt is nyilvánítsak az abban érintett témákkal kapcsolatban, ezért az olvasóteremben nem is hozom szóba, kicsit könnyebb témák lesznek.

Azt persze nem ígérem, hogy itt a fletó igazságát találná…

Az utóbbi 10 - 15 évben egyre többször találkoztam az egészséges életmóddal kapcsolatos írásokkal, értekezésekkel, tanulmányokkal. Ezek sokszor egymásnak teljesen ellentmondóak voltak, ami meglehetősen bosszantott. Miért mondták vajon, hogy irtsuk ki a parlagfüvet az egész országból, majd az "alternatív zöldek" azonnal bebizonyították, hogy miért NE irtsuk ki. Aztán miért kardoskodtak immár vagy 20 - 30 év óta folyamatosan a margarin mellett, amikor pedig az én egész lényem tiltakozott ellene?

Más: nézem a tudósításokat, hogy a Green Peace aktivistái akcióznak. És mit látok? A legkorszerűbb (legdrágább) felszerelés, média-háttér, a legmenőbb (legdrágább) sztárügyvédek, stb. Itt valami nem stimmel! Nemrégiben olvastam egy írást, amely az ételek sózásával, egyáltalán a SÓ, mint olyan témakörével foglalkozik és egészen döbbenetesen világít rá olyan titkos összefonódásokra és érdekszférákra, amelyek rejtve maradnak előttünk, holott a puszta létünk a tét.

Egyre többször találkozunk a Föld jövőjét veszélyeztető globális felmelegedésről, annak várható hatásairól, a sarki jég olvadásáról. Egyik nap megtudjuk, hogy valamilyen tudós társaság ilyen vagy olyan riasztó megállapításra jutott, másik nap egy másik tudós társaságtól pont az ellenkezőjéről bizonyosodhatunk meg.
Hogy van ez? (* kicsit lejjebb 1 idevágó történet) Egyáltalán, hogy jön ahhoz egy akármilyen jött-ment újságíró, hogy eldöntse, mi tartozik énrám és mi nem. Megmondom, kedves Barátom! Mert úgy táncol, ahogyan a gazdája muzsikál. Bizony! Régebben még azt mondtam, hogy médiavezérelt társadalmakban élünk. A helyzet súlyosabb és riasztóbb. Mert a médiát a pénz vezérli és a sok vak és bamba ember elhiszi mindazt a mérhetetlen sok badarságot, amit készen az orra elé raknak.

Szerintem: ÉBRESZTŐ!!!

Évtizedek óta lapozgatom a National Geograpic folyóiratot. Azért "csak" lapozgatom, mert nem tudok angolul. Aki ismeri, tudja, hogy szinte minden számban bemutatnak valamely földrészről érdekes népcsoportokat, a civilizációtól messze élő embereket. Azok nehéz sorsát, küzdelmeiket a megélhetésért (sőt inkább a túlélésért), fennmaradásért. Feltűnt nekem, hogy a fényképeken látható meggyötört arcok, sovány testek, a nyomorúságosnak látszó körülmények ellenére is, valami megfoghatatlan harmóniát, belső békességet, nyugodt derűt sugároztak. Hogy van az, hogy semmijük sincs és mégis derűsek? Nézem a gazdag, városi, bőségben élő emberekről készült felvételeket is. Látom a finom ruhában, drága kocsiban ülő elegáns, drágán sminkelt arcokat is és nem látom a harmóniát rajtuk. Mindenük megvan, csak a legfontosabb hiányzik: a belső béke.

Erről, mármint a megelégedettségről, a harmóniáról eszembe jutott egy régen hallott "zen" történet.

Íme:

A Mester naponta tanítja a körülötte élő tanítványokat az isteni igazságokra. Békét és harmóniát hirdet, hogy mennyire hálásnak kell lennünk mindazért a jóért és bőségért, amiben Isten által részesülünk.
A tanítványok látják, hogy a Mester minden idejét, amit nem az ő tanításukra fordít, azzal tölt, hogy folyamatosan hálálkodik Istennek azért a mérhetetlen bőségért és gazdagságért, amivel őt elhalmozza.
Gondolkoznak, vajon mit hálálkodik az öreg, amikor nincs is már egy ép saruja, amikor a ruha szinte már teljesen lefoszlott a testéről, nincs mit ennie se.
Majd bátorságot merítve, meg is kérdezik, mondja már el nekik, mit hálálkodik állandóan? És a Mester megvilágítja:
"Azt mindannyian tudjuk, hogy Isten kezében vagyunk. Ö sokkal jobban tudja, hogy nekünk életünk valamely szakaszában lelki épülésünk érdekében mire van igazán szükségünk. Így tehát azt is tudja, hogy nekem a legnagyobb szükségem most a szegénységre az éhezésre és a nyomorúságra van.
És ezt most maradéktalanul meg is adja nekem"

Kicsit feljebb igértem egy történetet.
(*ez az odavágó történet)

Egy tudósokból spontán alakult társaság vizsgálat alá vett néhány jelenséget és témakört. Természetesen pontos számításokra és logikai láncolatok számbavételére alapozvva bizonyos megállapításokra jutottak. Érdekes eredményeiket természetesen a nyilvánosság elé tárták (1987-ben) okulásképp.

Ezen eredmények egyike, hogy az Észak-amerikai kontinens 2004-ben el fog süllyedni. A jelenség úgy zajlik majd le, hogy mindössze néhány hét leforgása alatt a kontinentális talapzatba nyomja az egész hatalmas területet az addig ott felgyülemlett National Geographic újság súlya.
Most azt azonban tudni kell, hogy ez nem vicc. A tudósok maguk is pontosan látták ennek a képtelenségét. És pont azért csinálták, hogy szemléltessék, mekkora hülyeségeket lehet bebizonyítani teljesen tudományosan, érvekkel, számításokkal, stb. megtámogatva.

Más:
Pár évvel ezelőtt, amikor behozták Magyarországra az "Ice tee"-t, picit elmerengtem az óriásplakát láttán. Ezek itt azt gondolják, hogy lesz olyan magyar ember, aki ezt a baromságot megveszi? Hát ha én hideg(?) teát akarok inni, akkor hagyom kihűlni. Mármint azt a teát, amit a saját ízlésem szerint készítek annyi cukorral (vagy cukor nélkül), amennyivel én szeretem, annyi rummal, borral, citrommal, amennyivel szoktam. Megadva a tea-fogyasztás módját, rituáléját, stb. Ki az a hülye, aki ezt az agyrémet kitalálta?
Eltelt három év. Mit látok: az utcán minden harmadik ember kezében ice tea… És nyíltan ám, nem rejti el, hogy nehogy kiderüljön róla, sőt!

Hát itt tartunk.

Panaszkodnak sokan, hogy nem bírják kifizetni a gázszámlát, villanyszámlát. Kapcsold ki a TV-t barátom, ne pazarold a pénzedet a Népszabadságra. 2006-ra 500 000 plazmatévét adtak el. Minden 20. ember vett. Akkor miről beszélünk?
A gáz, a villany, a közlekedés, az iskoláztatás nagyon drága. Sokkal(!) drágább, mint kellene. Persze, kell a pénz a nagyoknak(is).

De ne haragudjon a világ, nem sajnálom én azt az embert, aki az én fél éves jövedelmem összegét egy TV formájában saját és családja butítására költi.

Az alábbi gombokra kattintva témakörök szerint bontásban talál néhány érdekes írást. Igyekeztem ügyelni arra, hogy ezek mindegyike csak tiszta forrásból származzék.

Természetesen az "Olvasóterem" tartalma folyamatosan változik. A kivett anyagokat többnyire megőrzöm. Ha valamelyiket szeretné megszerezni, szívesen elküldöm mindazoknak, akik a levelező listában szerepelnek.

Jó olvasást kívánok!

Ide, a széljegyzetbe teszem, bár sokkal többet érdemel ez a személyes ajánlat.

Az első oldalra írt dedikálás szívemet melengető, nagy megtiszteltetés számomra.

Aki teheti, vegye meg és olvassa el!

Ajánlásul:
Életem egyik legnagyobb könyvélménye volt
ez itt az Olvasóterem
Néhány teljesen önkényesen kiemelt téma:
kevés sót egyél, hogy elkerülhesd a gyermekáldást, avagy
lehet, hogy minket jól "megvezettek"?
Ha rákbeteg ismerősöd vagy rokonod van, a csatolt írás reményt adhat! Az új medicína.
Valami megint bűzlik Danone-éknál:   ÖLD MEG MAGAD! NE EGYÉL BIFIDUSZT!
nézze meg az 50. oldalt!

Újabb elrettentés a mikrótól!!!
itt
kézmíves kerámia
Váry
Váry
kézmíves kerámia
Váry
hogyan lehet itt
vásárolni
mit lehet itt
vásárolni
az Ön
biztonsága
az én
biztonságom
feliratkozás
hírlevélre
vissza az első
oldal tetejére
1 sört ?
ennyi olvasás után...
belépés az üzletbe
ki a fene az a
Váry Gábor
Igyál csapvizet!
örököseid örülnek majd
régi hírlevelek
olvasása
egy kis humor és
zene
Az egészségről
nem szokványosan
oldaltérkép