Ismeri Ön a csíratálat?
  
Bemutatom:
A csíratál a korszerű táplálkozás, a natúrkonyha egyik legfontosabb eszköze.

A csíratál mázatlan, magas tűzön kiégetett speciálisan kialakított terrakotta edény. Természetes anyaga segíti a csírázási folyamathoz szükséges ideális körülmények kialakulását.
Ma már senki számára sem vitás, hogy a biodinamikus módon felnevelt növények egészségesebb táplálékot adnak az ember számára, mint a vegyszerezett és műtrágyázott termények. A kicsírázott mag rendkívül tápláló élelem. Előállítása egyszerű, 2-5 nap alatt elkészül, az év bármely szakában hozzáférhető, és olcsó. A csíráztatáshoz se föld, se napfény nem kell, és a kicsírázott magokból finomabbnál finomabb, könnyen feldolgozható, vitaminokban, fehérjében és ásványi sókban gazdag ételek készíthetők.

A jó csíráztatáshoz a következőkre van szükség:

megfelelő csíratál‚ jó minőségű mag, nedvesség, a magfajtának megfelelő hőmérséklet.

Különösen a téli és tavaszi időszakban tölt be jelentős szerepet a csírazöldség, amikor kevés a friss, C-vitaminban gazdag zöldségféle. Napjainkban jelentősége egyre növekszik, mivel a gyakorlat sajnos azt mutatja, hogy a nyári zöldségfélék túlnyomó többségét is mesterséges körülmények között gyártják.
A házilag csíráztatott növények esetében pontosan tudható, hogy mi kerül az asztalra.

Csíratál
csíráztató tál, kerámia, Váry kerámia, csíratál
bőrbetegségek, fáradtság, gyomorfekély, hajhullás, hólyag- és vesepanaszok, hörghurut, impotencia, izületi gyulladás, reuma, májproblémák, súlyfelesleg.

hörghurut, idegrendszeri problémák, súlyfelesleg.

keringési rendellenesség, májproblémák.

fáradtság, depresszió, emésztés, agyserkentő

bőrbetegségek, hólyag- és vesepanaszok, keringési rendellenesség, ödéma, súlyfelesleg.

keringési rendellenesség.

fáradtság, hajhullás, hólyag- és vesepanaszok, idegrendszeri problémák, impotencia, májproblémák, súlyfelesleg.

impotencia, izületi gyulladás, reuma

bőrbetegségek, hólyag- és vesepanaszok, izületi gyulladás, reuma, keringési rendellenesség, májproblémák, súlyfelesleg, szemproblémák.

bőrbetegségek, hólyag- és vesepanaszok, keringési rendellenesség

arcüreggyulladás, hörghurut, idegrendszeri problémák, súlyfelesleg.

hólyag- és vesepanaszok.

fáradtság, hajhullás, izületi gyulladás, reuma.

fáradtság, ödéma. De vigyázat, a hüvelyeseket hőkezelni kell, mert emésztésgátló enzim képződik csírázás
                          közben.  Kivétel a lencse!
Szervezetünkből a tél derekára már fokozatosan kiürültek a tartalékok. Fáradékonyabbakká váltunk. Közérzetünkön, lelki teherbírásunkon éppúgy érzékeljük a vitaminok, az ásványi anyagok hiányát, mint bőrünkön - Erősebb idegzetűek nézzék csak meg magukat a tükörben -
Az agyonreklámozott tabletták, a hívogató, de valójában mesterségesen felpumpált és széppé varázsolt primőrök helyett a friss csíranövények nyújthatnak valódi alternatívát egészségünk megőrzéséhez.

1 kis kitérő:
Én városlakó vagyok. Nincs lehetőségem saját konyhakertre, a "közértből élek". De az, hogy augusztus végén üvegházi paradicsomot tudok csak vásárolni, egészen elképesztő! Az urbanizált emberiség jórésze teljes kiszolgáltatottságban él a "gyártók"-nak alárendelve. Etetik a kínai és holland meg izraeli szépségeket, miközben (szerintem direkt!) tönkreteszik a hazai termelőket. Az a szemlélet, hogy csak télen és koratavasszal kell csíráztatni, már rég megdőlt.

Szinte semmi más lehetőségünk sem marad, mint saját kézbe venni a dolgot egész évben!

A nemzetközi gyógyszerlobbi tevékenységét, rombolását, bűncselekményeit nem részletezem, de annyit jó, ha mindenki tud róluk, hogy:

Elemi érdekük a lakosság egészségének rossz állapotban tartása.

A képlet egyszerű: az ajánlott mennyiségek, a hatóanyagok csak arra elegendőek, hogy ne tudjunk egészségessé válni, mert akkor már nem vásárolnánk ezeket a szarokat.
Hogy pontosan értsük, miről beszélek, íme egy tanmese:

Kohn fia elvégzi a jogi egyetemet, majd nem sokkal később boldogan újságolja az apjának:
-Képzeld apám, ma megnyertem azt a pert, amit te 10 éve nem voltál képes!
-Nagy egy hülye vagy te kisfiam! - mondá Kohn. Mondd fiam, szerinted miből taníttatalak én 10 éven keresztül?
Aki ebből se érti, sajnálom...

Gondolt-e Ön már arra, hogy egy ilyen 1500-3000.- forintos vitamíndoboz előállítási költséde mennyi lehet?
A gyógyszerlobbiról ennyi, mert ideges leszek.

Átvezetésül beszúrás a januári hírlevellemből:

A szintetikusan előállított vitamin-készítmények hatóanyagának (nem én találtam ki!!!) mindössze pusztán 5 - 10%-a szívódik-hasznosul a szervezetben. Vagyis egy 100-as C-vitamin olyan, mitha egy 10-es C-vitamin lenne.
Ezzel szemben a természetes módon képződött összetevők (mint pl. a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) 100 %-ban szívódnak fel, miközben a kisérő rostanyag szervezetre gyakorolt jótékony hatása is felerősödik.

A házilag csíráztatott növényekben nincs pétisó, permet, tartósító és más igen-igen szükséges összetevő.
Egy 2-hetes csírakúra szinte megújít bennünket: már az első héten megtisztul szervezetünk, felerősödik az immunrendszerünk, s mindezek következtében tovaszáll a fáradtság, visszatér élet- és munkakedvünk egyaránt.

2 évvel ezelőtt olvastam egy kutatási eredményből részleteket. Ebben leírták, hogy a vecsési káposztában a beltartalom több, mint 70%-kal csökkent 30 év alatt.. (nem a 30 év alatti káposzta esetében, hanem az eltelt 30 év alatt), manapság 3 kg almában van az a vitamín és más hasznos összetevő mennyisége, mint 30 évvel ezelőtt

Vége a beszúrásnak


A a csíráztatás során a tápanyagtartalom megsokszorozódik: a vitaminokon és ásványi anyagokon kívül létfontosságú enzimekhez is hozzájut a szervezetünk.

Egészségmegtartó, gyógyító erő

"A csíranövény az egyik legősibb étek. Az emberiség már az írásos történelem kialakulása előtt élt a csíráztatott növények fogyasztásával, s léteztek a csíráztatásnak kialakult, jól bevált módszerei. A hozzáértők korán rájöttek a csíranövények egészségmegtartó és gyógyító hatására, így minden nagy civilizáció bölcsei ajánlották az étkezéshez hosszú-hosszú évszázadokon át. Meggyötört korunkban mind többen és többen fordulnak az értékes, elfeledettnek hitt, kipróbált tapasztalati tudás felé, s a csíráztatással való foglalatoskodás is ilyen lehetőség.
A csírák tápértéke
A csíráztatás voltaképpen kíméletes eljárás, és pont ezért is segítségével olyan magas tápértékű élelmiszer jön létre, amely a lehető legjobban megőrzi a tápanyagtartalmát: semmi nem vész kárba, semmi nem pocsékolódik el, semmi nem megy tönkre.
A csírákat "előre feldolgozott eledelnek" tekinthetjük, mert a szervezetünket tehermentesíti a könnyen emészthető táplálék segítségével. Voltaképpen a magban levő protein a csíráztatás során aminosavakká alakul át, és így lesz az emésztés sokkal könnyebb. De ugyanezt történik a keményítőkkel is például a hüvelyesek esetében: a csíráztatásnál egyszerű cukrokká alakulnak át, és alighogy elfogyasztjuk, a gyomorból könnyen emészthetőség révén gyorsan a vérbe kerül.
A vitaminok, az enzimek és az ásványi sók alapvető fontosságúak az emberi szervezet egészségének fenntartásához, és erre kiválóak a csírák."

A csírák gyógyhatása és számtalan kapcsolódó előny-téma kibontását nem vállalom, hisz én csak egy egyszerű használó vagyok azzal a pici eltéréssel, hogy
pontosan tudom, milyennek kell lennie egy jó csíratálnak.
elolvasnám ezt a HírleveletBúza:


Zeller:

Mustár:

Lencse:

Görögszéna:

Hajdina:

Lucerna:

Medvehagyma:

Napraforgó:


Petrezselyem:

Retek:

Sarkantyuka:

Zsázsa:

Bab:
A csíráztatás technikája:

Tégy egy-két maréknyi magot egy bármilyen edénybe (például egy bögrébe), önts rá annyi vizet, amennyi bőven ellepi, hagyd egész éjszaka ázni. Reggelre kelvén merítsd víz alá a csíratálat 4-5 percre, majd öntsd bele a már jól megázott magokat, amúgy vízzel együtt, folyass még rá friss vizet, hogy egyenletesen szétterüljön. Ha kicsurgott a lyukakon keresztül ez a friss víz is, gondolatban ébreszd fel a magokat, hogy serkenjenek új életre…
Tedd a csíratálat alkalmas helyre, s máris mehetsz a dolgodra. Alkonyattájt, ha munkádból hazatérsz, látni fogod, hogy a magok sem aludtak; a csíratál falából már csaknem teljesen felszívták a nedvességet, s téged meglátva vízért kiáltanak.
Öblítsd át tehát őket bőségesen! A csíratáltól se sajnáld, hadd szívja magába, majd mehetsz tévézni (ha olyan vagy). Reggelre kelve látni fogod, hogyan duzzad az élet a magokban. Hamar öblítsd át őket újfent, hisz minden reggel és minden este kívánják az éltető frissítést. A víz sugarától az összetapadt magok szétváljanak, felületük tisztuljon, életkedvük növekedjék!
Gondoskodásodat aztán busásan meg is hálálják, amikor az asztalodra kerülnek.

Az egészséghez kapcsolódó írásokat találhat az "Olvasóterem-ben.

itt most a menüsor következik, de alatta folytatom
csíráztató tál, kerámia, Váry kerámia, csíratál
csíráztató tál, kerámia, Váry kerámia, csíratál
Szokott csíráztatni?
Ha nem, javaslom, hogy sürgősen fogjon hozzá, míg el nem pusztulunk mindannyian attól a sok szartól, amit megetetnek velünk.
még mindíg csak    2900.- Ft.

megrendelési űrlap az oldal alján
Teljes név

E-mail cím

Postai cím

Mobilszám

Terméknév

Mennyiség

Egyéb

(itt lehet pontosítani és egyéni kérést-kérdést beírni)
Megrendelésnél szíveskedjék PONTOSAN kitölteni. Cím és mobilszám azért szükséges, mert a futárszolgálat ezek hiányában (vagy pontatlanság esetén) nem tudja a kiválasztott terméket Önhöz eljuttatni.
Kitöltési segítség bővebben   
még annál is bővebben  
Ide kattintva beleolvashat néhány (esetleg meghökkentő) egészségügyi témába.
A csíráztatással szoros összefüggésben érdemes lehet ezekbe az írásokba beleolvasni:
káliumkloriddal mérgezik a konyhasót
A mikrohullámú sütő = biztos, bár nem túl gyors halál
hogyan lehet itt
vásárolni
mit lehet itt
vásárolni
az Ön
biztonsága
az én
biztonságom
feliratkozás
hírlevélre
vissza az első
oldal tetejére
1 sört ?
ennyi olvasás után...
belépés az üzletbe
ki a fene az a
Váry Gábor
Igyál csapvizet!
örököseid örülnek majd
régi hírlevelek
olvasása
egy kis humor és
zene
Az egészségről
nem szokványosan
oldaltérkép