Hírlevelek olvasása

…nyugalom, nincs semmiféle akció!                               2007. májusi hírlevél

Kedves Hírlevelesek!

Köszönöm a jelentkezéseket. Szeretném kérni mindazokat, akik vásároltak már valamit, hogy (ha és amennyiben megtisztelnek ezzel) néhány soros levélben értékeljék és minősítsék azokat, mert a honlapon üresen tátong az erre kialakított terület.
Nem akarnék telhetetlennek látszani, de a fényképes vélemény még talán jobb lenne.

Akinek pedig még ennél is több ideje van, mondjon már ugyan véleményt a honlapról. Bizonyára mindenki látja, hogy általában nem ilyenek száguldoznak a neten.
Nem dicséretet várok, arra épp elég vagyok én magam, magam. (bocsánat, ez plágium, de az ember nem ismételgetheti únos-úntalan csak saját magát, magát).

Gondolom, azt mondanom sem kell, hogy mindenki szíveskedjék barátainak, ismerőseinek, rokonainak, boldog őseinek (ah, már megint) terjeszteni a linket:

www.varykeramia.hu

vagy ellenségeinek (ki tudja melyik jön be inkább).

Erről eszembe jutott egy történet, amit megosztok Önökkel szigorúan belső használatra:

Réges-régen történt, akkor Önök még nem is éltek. Üzlethelyiségem volt a Mártírok útján a Május 1 mozi mellett. Túl közel a Tanács Ipari és Kereskedelmi Osztályához. (ezek közül ma már egyik sincs meg).
Én már akkor is renitens voltam és nem akkor mentem szabadságra az üzletet bezárva, amikor a fent említett osztály azt jónak látta. Ráadásul kiírtan az ajtóra nemes egyszerűséggel, hogy:

SZABIN VAGYOK

Meglátta e pallérozott szöveget valamelyik újságíró és kanyarított egy cikket, amelyben pellengérre állította a "szabin" szócskát, hogy ugyanis én szabin vagyok (mint az elrabolt nők).
Be is idézett a hivatal számonkérésre miatta. Nem nyújtom a történetet, csak annyit még, hogy a tetemre híváson azt merészeltem mondani: - ezt én reklámnak értékelem, a negatív reklám is reklám.
Ezért szabálysértési bírságot is adtak, hogy legyen min gondolkoznom.

Néha, ha visszaemlékszem azokra a szép időkre, azon gondolkodom, hogyan lehetett, hogy az XY. ker. Tanács Ipari és Kereskedelmi Osztályán a hülyék száma meghaladta az ott dolgozók számát.

Tanulság: bárki küldheti a www.varykeramia.hu linket az ellenségeinek is.


Gondolatébresztő:

Dr. Litsek Ákos megdöbbentő előadást tartott a margarinok fogyasztásáról.
Az elhangzottak annyira új és más megvilágításba helyezik a témát, hogy úgy gondoltam, érdemes felhívni ezekre az ismeretekre a figyelmet.

A szívbarát margarin:

A koleszterinnel kapcsolatos általános tévismeretet a margaringyárosok használták ki hatalmas piacok teremtésére azzal, hogy a margarin sokkal egészségesebb, mint a vaj, mert az nem tartalmaz koleszterint.

Mindenek előtt is a koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcserének egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet. Másodszor, az ételben előforduló koleszterin nem tud a vérkeringésbe belekerülni, mert azt kizárólag a máj szabályozza. A máj a vérkoleszterint ártalmas anyagok leküzdésére emeli fel, ha azok a szervezetbe kerülnek.
Az irónia ott van, hogy jóllehet a margarin nem tartalmaz koleszterint, de ha ez a szervezetbe kerül, a máj védekezésképen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, tekintve, hogy a margarin egy ártalmas vegyi anyag.

Ahhoz, hogy a margarin mibenlétével tisztába kerüljünk, szükséges annak az előállításával megismerkedni.

Az írás teljes terjedelmében napokon belül felkerül a honlap "OLVASÓTEREM" oldalára.

Teljes tisztelettel:


Vissza az első oldal tetejére

Kedves Hírlevelesek!                           2007. június elején                

Az elmúlt hónapban elkészült nemzetközi hivatalos kimutatás szerint:

A Váry kerámia hírleveleinek olvasói (tehát a regisztráltak) az internetezők tömegének legintelligensebb rétegéhez sorolandók.

Az ezzel kapcsolatos minden felelősséget elhárítom magamról!

Minden igyekezetem ellenére a nyár időközben megérkezett. A zenémen is változtatni kellene már. Jön a nyaralás. Hogy senki ne mondhassa rám, hogy nem gondolok partnereimre, anyagi összeomlásom veszélyével is dacolva hozzájárulok a nyaralásuk (sotok) kellemesebbé tételéhez, mégpedig úgy, hogy 15% árengedményt adok (csak a Hírleveleseknek) a BORHŰTŐ árából.

Ez az öngyilkos és teljesen bornírt ötletem úgy született, hogy vendégségben voltam egy családnál, ahol a felszolgált bor olyan meleg volt, hogy csak na. Nem venném a szivemre, hogy a Ti (Önök) vendégei is így járjanak.

Ez a kedvezmény viszon csak június 30-ig vehető igénybe!

Előző hírlevelemben kértem a véleményeket: egy se jött. Mástól igen, az a honlapon már olvasható.

Szokásomhoz híven egy dög unalmas történetet is megosztok Önökkel (Veletek), csak most még nem tudom, melyik legyen az.

A Hírlevélre jelentkezés tempója kissé lassabb, mint amire számítottam, ill. reméltem, ezért a kávéscsészék még itt porosodnak. Júliusban tagtoborzás is lesz, a díjazásán még gondolkozom.

Előzetes:

A következő hétvégén Tatán leszek a Tatai Sokadalom rendezvényen. Ajánlom jó szívvel mindenkinek.

Júlis 6-7-8-án pedig a Visegrádi Palotajátékok, amit ajánlok.

Akiknek kevés idejük volt az olvasgatásra, azok figyelmét szertném felhívni, hogy az egészséggel foglalkozó oldalt bővítettem, méghozzá egy szenzációs táplálékkiegészítő bemutatásával, amelyet sajnos (hasonlóan a spanyol viaszkhoz) nem én találtam fel. Megtalálható az "Olvasóterem" "...hogy legyen valami jó is" gombra kattintva.

Azt talán mondanom sem kell, hogy továbbra is kérek mindenkit, hogy ajánlja barátainak-ismerőseinek-ellenségeinek-hitelezőinek-adósainak honlapomat.

www.varykeramia.hu

És: LINKCSERE lehetőséget is keresek!

Íme a dög unalmas történet:

Mindenki számára - gondolom - teljesen nyilvánvaló, hogy én sohasem politizálok. Aktuálpolitikával pláne nem foglalkozom: éljen a demokrácia! Az Alkotmánybíróság meg le van szarva. Ennek jegyében mesélek el egy megtörtént esetet:
A 70-es években történt. Egy fiatalon özvegyen maradt anyuka Csehszlovákiába szándékozott utazni két kiskorú gyermekével, ezért bement a rendőrségre (bocsánat: Rendőrségre -vigyázni kell, megsértődnek), azzal a szándékkal, hogy gyermekei részére betétlapot kérjen. Abban az időben a bordó útlevélbe tett betétlappal lehetett a gyermekeket külföldre vinni. A nagyeszű rendőr visszaadta a kitöltött igénylő lapot azzal, hogy azt alá kell írnia a gyermekek apjának is. Az özvegy mondta, hogy sajnos az apa két éve halott, íme a halotti bizonyítvány. A Szerv közölte, hogy ő beleegyező aláírás nélkül semmiféle betétlapot sem állít ki.
- Értse meg az elvtárs, hogy a férjem 3 méter mélyen a föld alatt fekszik, nem tudja aláírni.
Nem húzom tovább a történetet, a Hivatal álláspontja az érvek ellenére semmit sem változott.
Az utazás persze nem maradt el, a nyomtatvány a következő fogadónapra alá lett írva...
Mostanában napirenden van a Rendőrség. Az új főkapitány elhatározta, véget vet annak a hagyománynak, hogy a lakosság bunkónak nézi a rendőröket. Össze is hívta a vezetőséget, dolgoznának ki valami olyat, ami egycsapásra megváltoztatja ezt a véleményt.
Elhatározták, megtanítanak egy szakasz rendőrt a vízen járni, ez majd ámulatba ejti az embereket, jobban fogják tiszteni a rendőröket. Úgy is lett. Elérkezett a nagy nap: augusztus 20-a, a PARÁDÉ napja.*** Kivezényelték a szakasz rendőrt az Erzsébet hídhoz, akik elindultak a túlpartra a híd mellett. Még integettek is a bámészkodóknak. A híd közepén egyszercsak fölrikkant valaki: - Nézzétek már a bunkó rendőröket! Még úszni se tudnak!
*** Én úgy tudtam, hogy augusztus 20. nem a Szent Tüzijáték, hanem Szent István ünnepe.

Egyik kedves vevő bátorított az egészséggel kapcsolatos ismeretek, érdekességek továbbvitelére. Mivel évek óta erősen foglalkoztat a víz minőségének fontossága, úgy döntöttem, megosztok Önökkel (Veletek) néhányat a gyűjtött ismeretekből.

Egy szlogen: Vagy víztisztítót veszel, vagy víztisztító leszel!


A szennyezett ivóvíz élettani hatásai

Hazánkban a közműves ivóvízellátásban részesülő lakosság aránya közel 100%. Az ivóvízellátással kapcsolatban régebben a víz útján terjedő fertőzések (vérhas, hastífusz, kolera, bélhurutok, fertőző májgyulladás, gyermekbénulás) okoztak problémát. A korábbi baktérium okozta járványokat újabban a vírusok okozta fertőzések váltják fel. A természetes vizek ivóvíz céljára történő felhasználása a használat előtti fertőtlenítéssel tehető baktérium és vírusmentessé. Magyarországon a legtöbb vízi eredetű járványt az egyedi vízellátási rendszerek fertőződése okozza, de

a legtöbb megbetegedés a közüzemi vízellátásból származik.
Az ivóvíz ellátásban a felszíni illetve a felszín alatti vizekben oldott kémiai anyagok okozzák a legnagyobb gondot. A mikroszennyezők körébe azok a szennyező anyagok tartoznak, amelyek közegészségügyi szempontból igen kis mennyiségben is károsak, és amelyek az alkalmazott tisztítás-technológiákkal nehezen vagy csak kis részben távolíthatók el. Ezek azon túl, hogy a víz organoleptikus (íz és szag) tulajdonságait rontják, általában toxikus és karcinogén hatásúak.

A vizet a TERMÉSZET tisztítja. A talajban lévő mikroorganizmusok bontják le a szennyződéseket. Csakhogy: az olyan vegyületek, mint a fogamzásgátlók, antibiotikumok, fájdalomcsillapítók, a természet számára ismeretlenek, azok maradványai érintetlenül hagyva kerülnek a vezetékes hálózatba, így Te (Ön) folyamatosan...

Az írás teljes terjedelmében napokon belül felkerül a honlap “OLVASÓTEREM”, "Igyál csapvizet" oldalára.
Végül annak mintájára, hogy tudniilik, néha a vaktyúk is éhen döglik, egy másik örök igazság:

"Azért, mert paranoiás vagyok, még nem biztos, hogy nem üldöznek!"
Mindenkinek, aki végigszenvedte idáig, nagyon köszönöm a megtiszteltetést!

Ez a hírlevél szabadon továbbküldhető!

Teljes tisztelettel:


        2007. június elején

Ja! Ne fedjé(te)k, a BORHŰTŐRE adott kedvezmény alig 3 hét!!!
Kedves Hírlevelesek, Barátaim!
                                                                                            augusztusi hírlevél

Bízom benne, hogy mindenkinek jól telik a nyár.

Szokásomtól eltérően rövid és racionális leszek annak ellenére, hogy már mindenki türelmetlenül várta idétlen történeteimet, amelyektől most mindenkit megkímélek.

… izé, mégsem. De csak kicsit később jön egy (teljesen érdektelen) sztori.

Első az üzlet!

Noha honlapomat alapvetően az online (onlájn) értékesítésért készítettem, most is van offline (offlájn) ajánlatom a hírleveleseknek az alábbiak szerint:

Most is, mint minden évben, közeleg a Szent Tüzijáték Ünnepe. A Várban pedig megrendezik a Mesterségek Ünnepét.

Nos, minden hírleveles 15 % kedvezményt kap a rendezvény első 3 napján, vagyis pénteken, szombaton és vasárnap. Hétfőn már nem!

Aki képes végig elolvasni a hírlevelet, lehet, hogy még ennél is többet…

Jelszó: “hírleveles vagyok”

Aki rendszeresen látogatja a honlapot, bizonyára észrevette, hogy két újdonság is fölkerült az oldalra, méghozzá a borhűtő készletek. Ezekről annyit kérkedés nélkül elmondhatok, hogy sehol a világon nem készítenek olyan boros kupákat, amelyek hidegen tartják a kitöltött borocskát. Ha nekem még nem lenne ilyenem, minden bizonnyal azonnal felkeresném a Váry-t és nyomban beszereznék néhányat. Pláne, ha még árengedményt is ad a szerencsétlen…

Útbaigazító: Aki alulról, az alagút felől érkezik, a Nagy Rondella után fölfelé menet áthalad (a Dunával párhuzamosan haladva) két híd vagy kapu alatt. A másodikat elhagyva, mintegy 70-74,5 méter után balra láthat egy füves térséget. Ott leszek én. Ez egyébként a Kosbor Kézműves Műhely területe.

Aki viszont a siklóval vagy a Dísz tér felől érkezik, annak legjobb megközelítés, ha a Palota téren a Duna felé elindulva egy lépcsőhöz érkezik, majd azon lemegy a vízcsapig és jobbra fordul, már ott is van.

Egyébiránt bárkit meg lehet kérdezni, hogy hol a Váry, úgyis mindenki tudja.

A zászlómat viszont az idén nem engedik kirakni!!!

Ajánlok még egy nagyszerű rendezvényt ezen kívül is: a IX. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivált. Időpont: aug. 23 – aug. 26. Információt mindenki kaphat a www.kulturkuria.hu oldalon.

Ez utóbbi rendezvényre is érvényes a 15 % protekciós kedvezmény.

Udvariassági formula: minden kedves hírlevelest szeretettel és (ha addig megérkezik a szállítmány, csak akkor) pálinkával várok.

Tisztelettel és üdvözlettel:

Váry Gábor


Hoppááá! Majdnem kimaradt a teljesen érdektelen sztori.

Nagymaroson a Misztrál Fesztiválon történt az eset most júliusban. A második napon néhányan úgy határoztunk, hogy megvárjuk a színpadi produkciók és a táncház végét is, dacolva az éjszakával. Jó hangulatban (vevő éjfél után ugyan már nem volt) telt az idő kábé háromig, amikor úgy döntöttünk, ideje volna lefeküdni. De már nem volt hova mennünk, így a főtéri pázsiton ágyaztunk meg, amely a szárazság és kánikula ellenére igen szépen zöldellt. Még egy sör, egy-két unalomig ismert poén után már-már elaludtunk (öten-hatan heverésztünk nejlonon-pokrócon-semmin), amikor hirtelen fény derült a titokra, hogy ti. mitől is olyan szép az a pázsit. Beindult ugyanis az automata locsoló-rendszer. Több sugárban jó bőven áztatva és egészen kiváló találati pontossággal…

Továbbra is kérek mindenkit, hogy ajánlja barátainak-ismerőseinek-ellenségeinek-hitelezőinek-adósainak honlapomat.

www.varykeramia.hu

És: LINKCSERE lehetőséget is keresek!

Ez a hírlevél szabadon továbbküldhető!


                           Teljes tisztelettel:2007. augusztus közepén


Jutalom azoknak, akik idáig eljutnak: a 10 ezer forint feletti összegért vásároló hírlevelesek 20 % árengedményt kapnak – ha kérik.


oldaltérkép és WAP-os böngésző

Aktuális (időszerű) hírek valahol alul lesznek
Örömmel remélem (ha szabad ilyen képzavarral indítani egy komoly hírlevelet), hogy a nyaralás okozta fáradalmakat, majd az azt követő iskolakezdés megpróbáltatásait és anyagi vonzatait mára mindenki teljesen kipihente, ez utóbbit helyreállította.
A reklámok már a karácsonyi pénztárcákat célozzák, nálam meg még mindig a "Nyári bor"-ról énekel a Sinatra-lány meg a Haslevood. De lecserélem őket valami szomorú őszire.

Most, így Halottak napja alkalmából valami vidámabb dologgal kezdem:

Beszámoló:
Ígéretemhez kivételesen hű maradtam és közjegyző jelenléte nélkül megtartottam a kávés csészék sorsolását (ha sikerül, mellékelek képet is). Üröm az örömben, hogy néhány nyertes nem jelzett vissza, így most a maradékot újból sorsolnom kell.
Akik megkapták, részben vissza is jelezték.

Eszembe jutott egy új AGYRÉM.
Ennek értelmében MINDENKI, aki hoz 20 új hírlevelest, kap értük ajándékba 1 borhűtőt. A HOZásnak a módja pedig az, hogy a saját névlistában szereplőket kapacitálni kell a feliratkozásra úgy, hogy meg kell jelölniük a feliratkozáskor, ki az ajánló. Ez alapjában senkinek semmibe se kerül, csak egy jól fogalmazott körlevelet kell írni és szétküldeni. A nyerhető borhűtő olyan, mint amilyen a honlapon már látható. Gondolom, egy ingyen borhűtő mindenkinek jól jöhet. Természetesen, aki eléri a 20 új jelentkezőt, azt értesíteni fogom. A nyertesek számára még van egy újabb lehetőség: mivel a szállítási költség is engem terhel, ha bármit rendelnek, azt a jutalommal egy csomagban el tudom küldeni!!!

Mindenszentek ünnepéről itt jobbra rövid ismertetőt olvashat, akit érdekel.

Most itt átugorható rész jön
Tudjá(to)k, hogy egy kis hülyeségért nekem nem kell a szomszédba mennem; más oldalát fognám meg a Halottak napjának:
Állítólag mindenki meg fog halni, tán még én is… Némiképp bosszant ez a várható jövő, ezért picit körüljártam a témát. (Idézet tőlem: "az élet egy nemi úton terjedő betegség, amely minden fertőzött esetében halállal végződik…")
Viszonylag pontos statisztikai adatok találhatók arról, hogy hány % pusztul el ilyen meg olyan betegségben. Ugye rák, infarktus, baleset, orvosi műhiba, gyilkosság, öngyilkosság, anorexia (ez most épp időszerű), szerelmi bánat, de említhetem nagy tisztelettel a májzsugorban kimúlókat is. Amikor összeadjuk a százalékokat, sokkal több jön ki, mint 100. Gondolom azért, mert van, aki ebben is, meg abban is meghal. Ezt a vonalat így hát ejtenem kellett. Találtam egy sokkal kezelhetőbb statisztikát, mégpedig azt, hogy HOL HALNAK MEG LEGTÖBBEN.

Jelentem tisztelettel, legtöbben ÁGYBAN halnak meg.

Nem akarok senkit sokáig untatni, de érdemes átnézni a statisztikát. Csak pár helyet emelek ki: tehát messze a legtöbben ágyban halnak meg, de mérhető az autóban, a vonaton, az utcán, a vízben, a lépcsőn, a liftben, stb. meghalók aránya.

Kutatásaim alapján bátoríthatok mindenkit: VAN REMÉNY, ugyanis kimutathatatlan a KERÍTÉSEN elpusztulók aránya. Vagyis, ma a legbiztosabb hely az életben maradásra a kerítés!!! Tehát, ha sikerülne valahogy megtanulni kerítésen élni, csaknem biztosan számíthatunk az örök életre. Nagyon oda kell persze figyelni arra, hogy még véletlenül se jöjjünk le onnan, mert akkor pl. mindjár az utcára kerülünk...
(Zárójelben jegyzem csak meg: azt még nem tudom, hogy van-e egyáltalán bármi értelme a kerítésen élésnek, de ez most nem annyira kardinális az örök élet aspektusából.)

A fenti témához szorosan hozzátartozik, hogy nem is erről akartam beszélni, hanem arról az elmebeteg rendelkezésről, amelyben az ÚNIÓ (ez az európai-féle) betiltotta a szúnyogok repülőgépes irtását.
Mivel a rendelkezésemre álló időkeret nagy részét már elvitte a halál, a szúnyogok ma már nem kerülnek terítékre…
(azért ne reménykedje(n)(t)ek, nincs menekvés, valószínűleg fölteszem a szúnyogokat az "ezeket én másképp gondolom" oldalra a honlapon, de csak Karácsony után.)

Jönnek az aktuális hírek:

Senki, semmit NE vegyen (mástól) Karácsonyra, mert:
Még korai lenne, hiszen meglepetéseimet még nem mondtam!
Érje meg valamennyire Hírlevelesnek lenni!!!, ezért
Minden Hírleveles, akár ONLINE, vagy csak úgy,
bármit vásárol tőlem, egységesen 10% árengedménnyel teheti
azzal az apróbetűs, ***-os lábjegyzettel, hogy ez csak azokra vonatkozik, akik a Nagy Októberi Szocialista Forradalom, tehát a CCCP megalakulásának évfordulóján (a nem kommunisták és a fiatalok kedvéért) november 7-én már a hírlevelesek listáján regisztrált taggá válik.
Ez a kedvezmény mostantól december 10-ig érvényes
Azért, hogy senki se halassza az utolsó pillanatra.

A Karácsonyt megelőző időszak várható helyszínei és időpontjai:

Udvariassági formula:
Nagyon köszönöm megtisztelő figyelmeteket(müket)!


Senki se felejtse: ez a Hírlevél külön engedély nélkül bárkinek továbbküldhető!
Ajánlható barátnak, rokonnak, ismerősnek, szomszédnak és ellenségnek:

www.varykeramia.hu
és hamarosan a www.kerámiák.hu oldalon is!!!

Linkcsere partnert továbbra is keresek!
Váry Gábor

Mindenféle számítástechnikai problémákkal küzdök, mint Laokon a tengeri kígyóval (lásd: Vatikáni Múzeum). Ott a kígyó győzött, pedig hárman voltak (a kígyóval együtt 4-en), én azonban nem adom föl, pedig itt maga Bill Gates az ellenfél. EGYSZÓVAL: ha nem jelenik meg jól ez a hírlevél, azonnal kattintson a www.varykeramia.hu oldalon a "hírlevelek olva-sása" feliratú gombra, aztán ott már jobban látszik, B.G. meg tehet egy szivességet..

Kedves Barátaim, Hírlevelesek!

ez itt az október végi hírlevél

Figyelem!
Alul fontos üzenet!


MINDENSZENTEK

Ha Mindenszentek ünnepének bölcsőjét keressük, Rómába, az egyetlen épen maradt "pogány" templomba, a Pantheonba kell mennünk. Ez a közel kétezer éves épület Mars és Vénusz, valamint a többi pogány istenség tiszteletére épült. Csodálatos és egyedülálló, ahogy a pogány Róma építészeti remekét "megkeresztelik". Minden más pogány templomot lebontottak, hogy oszlopaiból, köveiből épüljenek fel a keresztény Róma új bazili-kái. A Pantheon azonban megmaradt, csupán a pogány mitológiai hősök, istenségek szobrai helyébe kerültek a keresztény hősök oltárai, a vértanúk ereklyéi, a nagy szentek freskói és szobrai. A keresztény templom születése a 7. századra tehető, amikor IV. Bonifác pápa a hajdani pogány Pantheont felszenteli Máriának, a vértanúknak és minden szenteknek közös tiszteletére. 830. november 1-én IV. Gergely pápa már itt ülte meg először az összes Szentek ünnepét.

Hírlevelesek a kosárban
Sok jó Hírleveles kis helyen is elfér
A kisorsolt cédulák a nevekkel

A nyertesek közül néhányan nem válaszoltak az értesítésemre, ezért a maradék hármat újból ki kellett sorsolnom...
Itt jön a

FONTOS ÜZENET:
Elég sok levél nem érkezik meg a címzetthez. Bizonyára én írtam be hibásan a címjegyzékbe. MINDENKIT nagyon szépen arra KÉREK, hogy a megérkezett üzenetet igazolja vissza, mert abból tudom, hogy meg is kapta.
ÉS
Örömmel fogadnék olyan értesítést, amelyben mindenki, aki vásárolni szándékozik valamit, jelezze előzetesen, hogy mi is az, ne fordulhasson elő, hogy az adott termék akkorra elfogy!!!

Egyszer - amikor meghalt a keresztanyám és nem tudtam ezt megemészteni - valaki azt tanácsolta, hogy ne cipeljem maguammal a halottaimat, mert az nagyon nehéz. Temessem el kellő tisztelettel és menjek tovább, hisz még oly sok dolgom van itt, ami teljes embert kíván, ne nehezítsem fölöslegesen az életemet.
Akkor ezt nekem nehéz volt elfogadni…

Mindezt csak azért meséltem el, nehogy valaki azt gondolja rólam a hírlevél olvastán, hogy nem érzem át azok bánatát, akik siratják halottaikat, mert nekem is vannak, sajnos száp számmal...

és Isten áldjon Titeket!!!
Aki valami miatt nem kapja meg a hírleveleket, azonnal szóljon!!!

Hát ez király!

sőt,
a képre kattintva feliratkozhat a hírlevélre
Luca-nap után ez olyan Hírlevél-féle
Kedves Hírlevelesek!


Életem kockáztatásával leszálltam a kerítésről (ez utalás az előző hírlevélre), hogy figyelmeztessek mindenkit a hátra lévő idő rövidségére. Teszem ezt teljesen önzetlenül, mert engem az üzleti rész egyáltalán nem érdekel (hogy hazudíííík!!!), de nem venném a szívemre, ha valamely kedves rokon megsértődne, mert nem kapta meg a hőn áhított hagymatartóját vagy mézes csuprát.
A szokásosnál is rövidebb és célratörőbb leszek,
beindult ugyanis a karácsonyi AGYRÉM. Nem feltétlenül a reklámok hülye özönére gondolok csupán, hanem arra sok marhaságra, amit Karácsony kapcsán ömleszt ránk a média

Rövid oktatás jön:
A Karácsony nem több, de nem is kevesebb, mint a Názáreti Jézus születésnaja.
Ez nem hit kérdése, ez tény. Aztán persze lehet hinni a tanításban, de az ünnep szempontjából ez majdnem másodlagos.
Tehát ez a szerencsétlen fiú egy istállóban született, ahol az Őt (az eljövetelét, a messiást) várók meglátogatták.
És persze vittek némi ajándékot is, jelesül a Három Királyok, úgymint Gáspár Menyhért, Boldizsár (aranyat, tömjént, mirhát), aztán mindenféle mezei emberek ezt-azt.
És kész. Ennyi a sztori. Nem kell télapóval meg fene tudja mi mindennel zagyválni. Ráadásul nem is december 24-én született, ezt a dátumot az Egyház jelölte ki.
Oktatásnak vége.

Az ajándékozás szokása tehát erre vezethető vissza. Mivel szegény fejét keresztre feszítették, a biztonság kedvéért még egy dárdával át is bökték, Neki már nem lehet ajándékot adni, így nem maradt más hátra, az emberek egymásnak ajándékozgatnak. Nem szeretetet, békét, megértést, jóságot és egyéb fölösleges kacatokat, hanem autót, kombinét, mobiltelefont, külföldi utazást és hasonló fontos dolgokat, lehetőleg árcédulával együtt...
Így sikeresen eljutott a kultúrált, urbanizált emberiség a Szent Plazmatévé ünnepéhez. Az Ádvent (régebben a várakozás ideje) arra való, hogy húzzunk bele, vegyük meg.
Ez mindenkit érint, akár akarja, akár nem. Engem két oldalról is. Mi is (családom) ajándékozunk szeretteinknek (és nem szeretteinknek), ugyanakkor tőlem vásárolnak. Ezért az utóbbi hetekben elég sokat kellett dolgoznom, ami, ha belegondolunk, hogy én alapvetően egy lusta dög vagyok, igen megterhelő. Eszembe is jutott az a valahol olvasott kérdés, ami az emberiség egyik nagy kérdése, hogy KI TALÁLTA FEL A MUNKÁT? és, hogy A TÖBBIEK MIÉRT NEM VERTÉK AGYON?

Visszatérve az eredeti gondolathoz, miért is szálltam le a teljes biztonságot adó kerítésről:

Egyrészt azért, mert itt az utolsó idő, hogy azokat a dolgokat még épp idejében megkapjá(to)k, amelyeket szerettei(te)knek kigondolta(to)k.
A titkos oldalon megtalálható, csak a Hírleveleseknek fenntartott kedcvezmény lejárati határidejét Karácsonyig meghosszabbítom, de számolni kell a kézbesítés idejével.
Nincs ugyanan a kiemelt listában a gyertyatartó és az aromamécses, de jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek, hisz ezek a "segédeszközök" hozzájárulhatnak az ünnep bennsőségesebbé tételéhez. A hagymatartó és a fakanáltartó, vagy a mézes csupor pedig tipikusan jó ajándéktárgy.
A hagymatartóról jut eszembe:
Luca-nap volt tegnap. A népszokások közül kettőt megcsináltam. Az egyik, az ólomöntés. Így most már pontosan tudom, hogy a jövendőbeli férjem bányász lesz (bizonyára ólom-bányász), a hagyma-időjóslás eredményéről később tudok beszámolni.
Egy szó, mint 100. Fiúk, lányok, húzzunk bele! Bocsánat, Lányok, fiúk (nehogy az ombuccmann diszkriminációval vádoljon).
Persze (ez egy mellékmondat), nem árt néha egy picit megállni a rohanásban és keresztet vetni, ki tudja, hátha ez a Megváltó mégiscsak tud valamit...
Következik az udvariassági formula:
Köszönöm, hogy meghallgatta(to)k.

(az a különbség, hogy én ezt komolyan is gondolom)

                           Váry Gábor

Köszi a hírlevelet. Egy kis karácsonyi oktatás tőlem: A názáreti Jézus szülinapja a későbbiekben épült rá egy sokkal ősibb ünnepre, ami nem más, mint Kara-Csong, azaz kara=fekete, sötét, Csong=sólyom, Nap, azaz a legsötétebb nap, a téli napforduló ünnepe volt. (Csongor=sólyom-férfiképzővel, fiúnév (-or, Gábor, Tibor, Csongor, Andor stb.)) A sólyom pedig Napszimbúlum, egyenértékű a Nappal. (Lásd Ré- és Hórusz a sólyom-Napistenek Egyiptomban, stb.)
A másik eredet a "kerecseny"-karácsony, ami szintén a magyarok sólymát, a kerecsenysólymot jelenti. Ezeket a sólymokat "röptették" a táltosok karácsonykor, azaz a Fényt, a Napot felreptették az Égre, hogy hosszabbodjanak a napok.
Az ősi hit szerint Kara-csong-kor éjjel meghalt a Napöreg, ugyanakkor megszületett a Napgyermek, a Nap-fiú, azaz a legsötétebb nap után újra születik az egyre növekvő Nap, nappalok. (Erre épült az éjféli mise később) Tehát a Napfiú születése a Karácsony, amit "fénylőfával", azaz fenyőfával ünnepeltek, tehát nem igaz, hogy a fenyőfa újabb "találmány". Nagyon ősi, mivel jól égett - illóolajos - és ezzel "serkentették" a napot hosszabbodásra.
Ráadásul ekkor ér a Nap a "szarvak közé", azaz a Bak csillagképbe, ami az ősi magyaroknál Szarvas csillagkép volt, amelyik az énekek szerint "vízben áll", azaz a Vízöntőben végződik... szarvai közt tartja a Napot... stb. Egyébként a Bak-ot is ezért ábrázolják halfarokkal, és nem azért ,mert Jézus a Halak-ban született...
Így jön a képbe a "télapó a szarvas-szánon..."
Hát ennyit, ha már magyarok lennénk.
Kívánok egyre hosszabbodó Napokat, jó Karacsong ünnepet.
23-án vasárnap 10-kor Nap-fiú szert tartunk a mogyoródi Makovecz-féle kilátónál. Sólyom-körtánc, szakrális étkek (méz+fokhagyma, dió, alma) ádomás elfogyasztása....

Üdv-áldás! T. G.

Kaptam erre egy választ, amelyet itt és most közkinccsé is teszek:

Váry Gábor évértekelő előadásának teljes anyaga nem ebben a levélben található


Kedves Hírlevelesek, Barátaim, Nembarátaim, Mindenki!

- szakítva a hagyománnyal, az eddig (tőlem) megszokottaktól eltérően most egy "szokásos" újévi üdvözletet küldök -

előtte egy kis kitérőt azért beszúrnék:

A Microsoft a KSH-val közösen végzett felmérése alapján véglegesített éves felmérése eredményeként egyértelműen bebizonyosodott, hogy az internetezők hatalmas táborának legintelligensebb csoportját  Váry Gábor Hírleveleinek olvasói alkotják. (erről az érintettek már külön értesítést is kaptak nemrég)

E nagy horderejű megállapításra tekintettel szükségtelennek látom, hogy ÉVÉRTÉKELŐ nyilatkozatomat teljes terjedelemben közzé tegyem, így csak a legfontosabb kérdések kivonatát ismertetem Veletek(Önökkel), de majd csak egy más alkalommal.

Azt ellenben jó, ha tudjá(to)k, hogy kitartó munkámnak köszönhetően befejeződött a 2007-es év.

Ezzel nincs vége, ilyen könnyen azért nem ússzá(to)k meg!

Szokás szerint egy kis oktatás, gondolatébresztés, majd tanulság, végül (ez még nem biztos) 1 vicc (az utóbbi 2000 év leghülyébb vicce) következik.

Oktatás:

December 28-a a keresztény kultúrkörben az Aprószentek Ünnepe. A története pedig ez:

A napkeleti bölcsek a csillag nyomában jőve, Júdea-szerte tudakozódtak Jézus születési helye felől, kérdezvén: “Hol van a zsidók királya, a ki megszületett?” Heródes király hallván ezt, összehívatta az írástudókat, hogy megtudakolja, hol kell a jóslatok szerint a Messiásnak megszületnie. Trónját és dinasztiáját féltvén cselekedett így, a zsidók ugyanis a Messiás személyében földi szabadítót vártak, Dávid király trónjának jogos örökösét. Miután megtudta, hogy a Messiásnak Betlehemben kell megszületnie, hívatta a bölcseket, kifaggatta őket a gyermek életkora felől, majd Betlehembe igazította őket, hogy azok őt is nyomra vezessék. Terve kudarcba fulladt, mert mind a bölcseknek, mind Józsefnek angyal jelent meg álombeli látomásban. A bölcseket figyelmeztette, hogy visszafelé jövet kerüljék el Heródest, Józsefet pedig, hogy Máriával és a kisdeddel szökjenek Egyiptomba. Így is lőn. Heródes nem tudta, hogy az ismeretlen dávidi sarj kicsúszott a kezei közül, úgy próbált dacolni a sorssal, hogy Betlehemben és környékén minden számba jöhető gyermeket megöletett (Mt 2,1–18). E gyermekmészárlás áldozatait nevezi a magyar nép aprószenteknek (latin innocentes martyres = “ártatlan vértanúk”).

Forrás:

Biblia - Mt 2,13-18 –

A kérdés csak az, hogyan jön ez ide. Úgy, hogy

6 millió magyart megöltek!

a magyarázat előtt (még az oktatás jegyében) egy pici történelem:

A Mohácsi Vész:

1526. augusztus 29-én kora délután a Magyar Királyság mintegy 25 ezer főnyi hadserege a mohácsi csatamezőn megsemmisítő vere­séget szenvedett I. Nagy Szulejmán szultán (1520–1566) 75-80 ezer főnyi oszmán-török csapataitól.

A Muhi Csata:

A maradék magyar haderő a Sajó partján, Muhinál véres, megsemmisítő vereséget szenvedett: 1242. április 12-én hajnalban a 20-25 ezer főt számláló sereget bekerítették Batu kán seregei. A király is csak nagy nehézségek árán tudott megmenekülni

Don-kanyar:

1943. január 12-én - a Voronyezs elleni támadás előkészületeként - a 2. magyar hadsereg által védett 200 km hosszú Don-menti terepszakaszon is támadásba lendültek a jelentős páncélos erőkkel támogatott szovjet hadosztályok.

Az 1943 február-márciusi létszámjelentésekből kiderült, hogy az eredetileg 207 ezer fős hadsereg több, mint fele (!), kb. 120 ezer ember hiányzik. A Vörös Hadseregnek a januári offenzíváról beszámoló összegző jelentése 40 ezer magyar hadifoglyot említ, a halottak és sebesültek száma tehát kb. 80 ezerre, ebből a halottaké talán 40-50 ezer körülre (a fogságban elpusztultakkal együtt talán 50-60 ezerre) tehető.

ebből ugyan még nem jött össze a 6 millió, de

Ezzel vége is az Oktatásnak.

Húúúú, ajajjjj, nemzeti tragédiáink, emlékhelyek, emlékműsorok, koszorúzások, satöbbik. Igen, kell! Ne feledjük! Persze! (nem gúnyolódok, az én nagyapám is volt orosz fogságban)

Gondolatébresztés:

De ki, vagy kik, hol és mikor említik azt a 6 millió (HATMILLIÓ!!!!) megölt magyart, akiket úgy gyilkoltak meg, hogy még egyikük sem ölelhetett asszonyt, nem szülhetett gyereket, nem nézhetett naplementét, hogy nem emlékezhetett hősi halottainkra?

Akiket valami orvosi szobában egy éles kanállal kitéptek az anyaméhből és kutyatápot csináltak belőlük….

Tanulság: rátok(Önökre) bízom


És eljött, amit ígértem az elején:

Bolog Új Évet kívánok!


             Váry Gábor.


Ui: Csaknem elfelejtettem: a Hírlevelesek persze már rég tudják, de ez a levél most másoknak is elküldetik.

A www.varykeramia.hu weblap megszorítások nélkül szabadon népszerűsíthető. Sőt, ott a hírlevélre is föl lehet iratkozni… Zenés felár nélkül: http://www.varykeramia.hu/page8.html

Az újonnan jelentkezőknek viszont már csak vasárnap estig van lehetőségük a feliratkozásra ahhoz, hogy a sokat próbált régi Hírlevelesekkel azonos kedvezményeket élvezhessenek. A részletekről emilben vagy az ügyfélszolgálati telefonszámokon lehet érdeklődni.

A 2008-as Hírlevelek már egy új oldalon lesznek olvashatók, mert annyi okosság egy oldalon nem férhet el.
A vicc ma elmarad

Az életben sajnos vannak (bár elenyésző számban) olyanok, akik az általam küldött üzeneteket, sőt, Hírleveleket meggondolatlanul nem őrzik meg az idők végezetéig.
Azért hoztam létre ezt az oldalt, hogy ez a már-már végzetes hiba mégse következzék be.
Ezen az oldalon olvashatók örökbecsű üzeneteim, amelyeket saját kézzel alkottam...

2007. utolsó üzenete


Kedves Hírlevelesek, kedves Barátaim és Nembarátaim!

Ez egy karácsonyi üdvözlet Váry Gábortól.

Szebbnél-szebb igazi és nem igazi téli képeket kaptam Karácsonyra az unalomig ismert sztereotíp szövegekkel.

Nekem pedig a Karácsony nem hideg, ezért úgy gondoltam, ezzel a képpel kívánom mindannyiótoknak mindazt, amit magamnak kívánnék. Picit konkrétabban:
A Hírleveleseknek a kitartást, figyelmet és a megrendeléseket, Barátaimnak azt a sok szeretetet, amit sosem fogok tudni viszonozni, Nembarátaimnak a maradéktalan irígységet és utálatot, amellyel minden ezirányú igényemet sikerült maradéktalanul kielégíteniük, egyszersmind lekötelezettjükké tenniük. Mivel alapvetően lusta és trehány ember vagyok, valószínűleg adósuk maradok...
A Karácsony a hívők számára sokkal, de sokkal több, mint amit ebből manapság látunk-tapasztalunk. Sokunknak nem sikerült (azt hiszem) megélni-megvalósítani, amit a Názáreti Jézus születésnapja magába foglal. Sebaj! Ha a szándék él, majd jövőre tán ez is megvalósul.

Akik a kivágott fenyőfát és a pulykasültet ünneplik, nyugodtak lehetnek, ezt jövőre is biztosítják számukra.
A 2008-as hírlevelek itt olvashatók
A 2009-es hírlevelek itt olvashatók
A 2010-es hírlevelek itt olvashatók
kézmíves kerámia
Váry
Váry
kézmíves kerámia
Váry
hogyan lehet itt
vásárolni
mit lehet itt
vásárolni
az Ön
biztonsága
az én
biztonságom
feliratkozás
hírlevélre
1 sört ?
ennyi olvasás után
belépés az üzletbe
ki a fene az a
Váry Gábor
Igyál csapvizet!
örököseid örülnek majd
régi hírlevelek
olvasása
egy kis
humor
Az egészségről
nem szokványosan
oldaltérkép
olvasóterem
hogyan lehet itt
vásárolni
mit lehet itt
vásárolni
az Ön
biztonsága
az én
biztonságom
feliratkozás
hírlevélre
1 sört ?
ennyi olvasás után
belépés az üzletbe
ki a fene az a
Váry Gábor
Igyál csapvizet!
örököseid örülnek majd
régi hírlevelek
olvasása
egy kis
humor
Az egészségről
nem szokványosan
oldaltérkép
olvasóterem
   a funkcionális kerámia
  a funkcionális kerámia
  a funkcionális kerámia