kézmíves kerámia
Váry
Hírlevelek olvasása

2010-ben
Mivel az előző hírlevelek egy csomó "korszakos" és "örökérvényű" igazságot, szinte felbecsülhetetlen kultúrális tartalmat hordoznak, azok mindenki számára való elérhetőségét nem tagadhatom meg, ezért azokat itt jobbra időrendbe szedetten bárki olvashatja.
Tematika:

A hírleveleket ezen az oldalon - eltérően a 2007-es hírlevelektől - a készítés sorrendjében olvashatjá(to)k. Tehát az aktuális hírlevél minden esetben az utolsó, tehát az alul van.

A 2008-as hírlevelek itt olvashatók
A 2007-es hírlevelek itt olvashatók
A 2009-es hírlevelek itt olvashatók
oldaltérkép
1.
Engedtessék meg nekem, hogy legkedvesebb idézetemet a "miheztartás" végett   beszúrjam itt jobb oldalon.
Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin:

"A kommunistánál
kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.
Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellem-ellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja"

Az életben sajnos vannak (bár elenyésző számban) olyanok, akik az általam küldött üzeneteket, sőt, Hírleveleket meggondolatlanul nem őrzik meg az idők végezetéig.
Azért hoztam létre ezt az oldalt, hogy ez a már-már végzetes hiba mégse következzék be.
Ezen az oldalon olvashatók örökbecsű üzeneteim, amelyeket saját kézzel alkottam...
A púpos és a sánta megy hazafelé. Egy útelágazásnál azt mondja a púpos:
- Én az erdőn keresztül megyek, mert arra rövidebb.
- Én inkább a mező felé, mert simább - feleli a sánta.
Ahogy halad a púpos, egyszer csak találkozik az erdei varázslóval.
- Hát neked meg mi van a hátadon? - kérdi.
- Púp.
- Levegyem?
- Hát igen.
Erre a varázsló leveszi a púpját. Másnap boldogan meséli a sántának.
- Komám - mondja a sánta - most én is az erdőn keresztül megyek.
Így is lőn. Megy a sánta az erdőben, találkozik a varázslóval.
- Hát neked meg mi van a hátadon? - kérdé a varázsló.
- A hátamon? Csodálkozik a sánta.
- Igen, mi van a hátadon?
- Semmi.
- Akkor tessék itt van egy púp….

A rutinosabbak már rá is jöttek:
Ez itt a
Váry Gábor hírlevele

Szervusztok Barátaim!

Váltsunk valami vidámabb témára, így a dühöngő globális felmelegedésben!
Mehalt Salinger  (Jerome David Salinger, 1919-2010.) Gondolom, a Zabhegyezőt mindenki olvasta. Én még a Magasabbra a tetőt ácsok-at és a Fanni(y?) és Zoey(é?)-t, és novelláit is. Tök jók! (Selingerben jobb vagyok, mint a Blikkben)

Tartalomjegyzék: (Ez itt a Hírlevél tartalomjegyzéke, nem a Sallingeré)
Mostantól (de csak időnként) egy kis kerámiaismerettel is gazdagítom bájos olvasóim amúgy is hatalmas tudását. Az, hogy ezt hova szúrom be, még nem tudom. Ma a KÖCSÖG-ről szólok.
1. Köszöntés (ezen már túl vagyunk)
2. Nekrológ (ezen is)
3. Megköszönés
4. Linkajánló (fontos is lehet valakinek )
5. Kihagyhatatlan ajánlat
6. 2 vicc (fele már letudva)
7. Jutalom azoknak, akik végig tudják olvasni
8. Jogi izék és le-föl iratkozás
Megköszönés: Gyerekek, Karácsony előtt nem tudtam levegőt venni, annyian rendeltetek. Köszönöm. A tömörülés miatt viszont sajnos elég sok (későn érkezett) megrendelést nem tudtam teljesíteni. Ezért lesz majd a legvégén a kihagyhatatlan ajánlat, ami viszont csak egyszeri és elég rövid intervallumra szabott. (kezdhetitek számolni a pénzt)
Politikáról most így, a választások előtt nemigen beszélek, hacsak annyit nem, hogy én még a 70-es évek végén, vagy a 80-as évek elején egy rövid ideig állami alkalmazásban voltam, sőt szakszervezeti tag is. Mi több, rövid 1 év alatt még kultúrfelelős is lettem és faliújságot indítottam (úgy látszik, már akkor sem fértem a bőrömbe). Ebből aztán több fegyelmi is következett, a vádak szerint állítólag az elvárhatónál sokkal kevesebb volt a piros. Mellesleg egyáltalán nem volt "piros" se sarlós. Ez a fegyelmiken kívül még egyéb hátrányokkal is járt. Abban az időben számomra már világos volt, hogy a kommunisták egész jól elhelyezkedtek, nincs sok értelme az eleve sikertelenségre ítélt külső támadásnak (mert mint tudjuk, a béketábor legyőzhetetlen). Gondoltam egy nagyot, beállok én is a pártba, mert ahova én beállok, az szétrohad. Vagyis ezt belülről kell tönkretenni, ti balgák még ezt sem tudjátok? Nosza lépjünk be! És nem tudtam szerezni 2 ajánlót.
Ja, jut eszembe: AJÁNLÓ!
Linkajánló:
Elég gyakran kapok levelet, amelyben tanácsot kérnek olyanok, akik saját weblapot szeretnének maguknak, hogy tudnék-e segíteni, tanácsot adni: hol kezdje, milyen szolgáltatót, programot, satöbbit. Ezen az úton elindulva készítettem egy másik honlapot, amelyben kifejezetten ezzel foglalkozom. Elindulva a 0-tól végigvezetve a teendőkön tanácsokkal.
Íme ennek a "Honlapkészítés sajátkezűleg" című weblapnak a linkje:
http://euhonlapmagyarul.eu/index.php?p=Honlapkészítés
Ez elérhető még a honlapom első oldalán, a linkcserés részről.
Ajánlom ezt Götler (született PatóPálúr faművész kimozdíthatatlan barátomnak is, akiről majd még biztosan fogok egyszer mesélni…), de tulajdonképpen elküldhetitek a linket minden ismerősnek-barátnak is.
Továbbmenve a politikamentesség ösvényén, ott tartottam, hogy nem tudtam szerezni 2 ajánlót, mert akkoriban csak úgy lehetett bekerülni a pártba (bocs: A PÁRT-ba). Lehet, hogy nem voltam elég kitartó, fene tudja, végül azt mondtam, dögöljetek meg nélkülem. Hát most örömmel látom, van már a pártban (bocs: A PÁRT-ban) elég nagy rohadást maga mögött Hagyó személy…
Kihagyhatatlan ajánlat.
Előzmény: valamikor az ősszel ÁFA emelés volt. Nem emeltem árat, sőt azok többsége évek óta változatlan, de a kiadásaim sajnos nem követték ezt a példát. Ezért január elsejétől ÁRKORREKCIÓT (magyar hangja: áremelés) voltam kénytelen foganatosítani. Ezt bizonyára láttátok az árjegyzékben. http://www.varykeramia.hu/page10.html
A Hírleveleseknek rövid időre felajánlom, hogy a tavalyi áron rendelhetnek-vásárolhatnak. Természetesen a hírleveles kedvezmény a régi árból is levonódik. A végső határidő 2010. február 31. Mivel viszont ebben az évben a február csak 28 napos, ezért sajnos az akció 28-án megszakad.
Pótoltam a hiányt és vajtartóból ill. almasütőből is lehet rendelni. Vajtartóból olyt is, amelyre rovásírással is rávésem a feliratot. Ajánlom a csíratálat egészségmentésre, de pl. a köcsögöket is. Mondhatni, köcsögből európai nagyhatalom vagyok. Gondolhattok még előre is egy kicsit, amikor majd a mostaninál kicsi melegebb lesz és szerintem most érdemes ebből is rendelni: http://www.varykeramia.hu/vizes%20oldal.html
De nem akarok senkit befolyásolni. (dehogynem)
Még valami:
Mit csináltok jövő szombaton? Klub jelleggel baráti agyagozásra is invitálom az érdeklődőket.
Február 13-án szombaton, 16-órától 19 óráig itt nálam a műhelyben tartanánk egy kis összejövetelt. Agyagoznánk, beszélgetnénk, egy-két fogást is megmutatnék. Közben ennénk egy-két falat csírát, készítek almasütőben is kóstolót. A pálinkámból nem adok, de ha valaki hoz magával, azt természetesen elpusztítjuk…
Aki szeretne jönni, írjon emilt: varygabor@vipmail.hu
Sajnos a vidékieknek nem sikerült MÁV és BKV kedvezményt szereznem.
Ha jók lesztek, esetleg egy kemence-nyitást is mutatok…
Elvesztettem a tartalomjegyzék fonalát, mi jön most?
Ja igen, a 2 vitz.
- Azt beszélik, hogy a Jolinak udvarolsz.
- Hát igen.
- Vigyázz öregem, elég hamis szívű teremtés!
- Mégha csak a szíve volna hamis, de félek, hogy a mellei is azok…
Más:
1 éves házassági évfordulón kérdezi az anya a lányát:
- És hogy vagy megelégedve a férjeddel, kislányom?
- Nem tudom mama, még nem volt alkalmam viszonyítani.
És ráadásul egy utolsó: (Idézet a Chicago News-ból)
"Feleségem, Fanny, egy héttel ezelőtt elkóborolt, vagy elrabolták. Annak, aki visszahozza, vagy bármi hírt hoz felőle, beverem a fejét."

Ez volt a jutalom azoknak, akik eljutottak idáig.
Végül egy hír, amely csapás a szélsőjobbra:
Vizsgálóbizottság állapította meg, hogy NINCS CIGÁNYBŰNÖZÉS. A felderített esetek mindegyikéről bebizonyosodott, hogy azokat nem cigányok követték el. Hanem romák.
Nem sikerült frappánsan beilleszteni a szövegbe az elején beígért oktatást, ezért külön fejezetbe teszem.
A KÖCSÖG
A köcsög alapvetően nem az akire Te gondolsz.
A köcsög szó nem volt általánosan ismert, csupán azon területeken használták, amelyek a török hódoltság alá tartoztak. A köcsög a legközönségesebb edényforma, amelyet a széleskörű alkalmazhatóság jellemez. Készülhet mázzal vagy anélkül, tűzálló agyagból fazekas által vagy nem tűzálló földből, és akkor korsós- vagy tálasmester műhelyéből kerül ki. A főzőfazékhoz hasonlatosan lehet vörös vagy úgynevezett vászonedény. A gazdasszonyok nagyon szeretik használni, mert könnyen adja fel a tejfölt, hűsen tartja a tejet. Tehéntartó háznál gyakran látni kerítésen, köcsögfán száradni az elmosott edényt.
A néphit szerint a tejet gyakran rontják meg boszorkányok, ezért a köcsögre rontás elleni varázsjelet szokás tenni. Érdekes, hogy Borsodban a "május" szót írták(ják) rá.
Nem szabad összetéveszteni a bokállyal. A bokály borosedény, s mint dísz, a szobában a helye, míg a köcsög a konyhában, kamrában, pincében szolgál, üresen pedig a kerítés vagy köcsögfa a lakhelye.
Talán már mondtam, hogy köcsögben európai nagyhatalom vagyok. Azért készítek köcsögöt, mert egyre többen fogyasztanak az utóbbi időben igazi tejet. Bizonyította ezt a karácsonyi köcsögrendelések magas száma is. Az igazi tej (tej=folyékony tehén) pedig jobban érzi magát ilyen edényben, mint dobozban vagy zacskóban.

Köszönöm a figyelmeteket!
Vigyázzatok magatokra és vigyázzunk egymásra!

Váry Gábor

A rendkívüli hidegről pedig az a véleményem, hogy a www.varykeramia.hu  és a http://euhonlapmagyarul.eu/index.php?p=Honlapkészítés weblapok megszorítások nélkül szabadon népszerűsíthetők.
Jogi nyilatkozatok előtt fussátok át még egyszer! És lehet reagálni és írni is nekem!
Jogi nyilatkozat: Nem kérek elnézést azoktól, akiket sértett a levelem, mert az nem volt szándékos.
Ezt a Hírlevelet pedig szerzői jogok védik, ezért szabadon, bármikor továbbküldhető barátnak, ellenségnek egyaránt.
Azok számára, akik le szeretnének iratkozni, készült egy leiratkozó felület, ott lehet "anyázni" is: http://www.varykeramia.hu/leiratkozas.html

Hivatalosan is közzé kell tennem, hogy az alábbi javaslattól ELHATÁROLOM magam:

"Felvetődött az a javaslat, hogy a fokozódó nemzetközi helyzetre való tekintettel be kellene sorozni minden magyarországi cigányt a hadseregbe és meg kellene támadni Romániát. Ha és amennyiben győzünk, visszakapjuk Erdélyt. Ha vesztünk, miénk lesz Magyarország…"

2.
Ezek után minden bizonnyal ez a
Váry Gábor Hírlevele
lehet.

Emlékeztető: a szombatra felajánlott agyagozással-műhelylátogatással szoros összefüggésben jelzem, hogy a mai napon még lehet jelentkezni, mert többen megijedtek az időjárástól és visszaléptek. Vagyis van néhány szabad hely. Szinte biztos, hogy lesz "kemencenyitás" is. Szánkózni nem fogunk.

akik nem tudják, hogy miről van szó, mert nem , vagy késve kapták meg a vonatkozó Hírlevelet, azok (és persze mások is) itt olvashatják a szerkesztett változatot: http://www.varykeramia.hu/hirlevel2.html

Emlékeztető2: a kedvezményes rendelési lehetőség utolsó határideje 2010. február 31. (részleteket lásd ugyanott)

Emlékeztető3: aki még nem nézte meg, nézze, aki még nem küldte tovább, küldje! http://euhonlapmagyarul.eu/
Lehet, hogy mondtam már, részleteket ez esetben is uo.

Emlékeztető4: ez nekem szól. Nem szoktam ilyet kérni, most mégis megteszem. Hite szerint mindenki mondjon el egy fohászt a földrengés áldozataiért. Kép mellékelve.

Mindenkinek szép hétvégét:

Váry Gábor

ugrás oda
Most aktuális                   Most időszerű                     Most aktuális
 
A gróf úr hosszú távollétből megérkezve beszélget az elébe jött kocsisával a hazafelé vezető úton:
- Aztán mondjad csak János, minden rendben van otthon?
- Minden a legnagyobb rendben, gróf úr. Csak éppen egy apróság, hogy hát megdöglött a Káró.
- A teremtésit, épp a kedvenc kutyám. Mi történt a szegény párával?
- Hát,  tán túl sokat talált bezabálni a sült lóhúsból…
- Mit beszélsz? Hogyan jutott a kutya sült lóhúshoz, mondjad!
- Hát, merthogy leégett az istálló.
- Leégett az istálló?
- Le. Mert tudja gróf úr, sajnos oda is átterjedt a tűz a kastélyról.
- Uram, teremtőm! És hogyan történt ez a katasztrófa?
- Csak úgy, hogy valamiképp legurult a gyertya a gróf úr anyósának a ravataljáról.
- Az anyósom is meghalt? Hogyan, mikor?
- Hát… akkor ütötte meg a guta szegényt, - Isten nyugosztalja - amikor megtudta, hogy a méltóságos asszony megszökött a gróf úr titkárával…

3.

Kedves Hírleveles Barátaim!
Egy meglehetősen jelentős, korszakos, mondhatni történelmi esemény tanúi vagytok.
Megkezdte adását - egyelőre kísérleti jelleggel - a Vártam rád ió. Azaz a Vártamrádió.
A levélhez mellékelt hangfájl a Vártamrádió aktuális adásának egyperces demója, ezt úgy is mondhatnám, hogy ez az  Alig Vártamrádió.
A teljes műsort bárki meghallgathatja itt
Mindenképpen várom a véleményeteket!!!

És vágjunk is mindjárt bele, mert az idő telik, a becsület fogy.
Tartalomjegyzék:
Élőképes beszámolót nyújtok át a legutóbbi agyagozásról,
Időszámítás-jelentést mondok,
majd néhány közérdekű közleményt,

Az élőképes beszámolót a legutóbbi műhelylátogató agyagozásról a honlapon bárki megtekintheti. Aki kedvet kapott, figyelje a Hírleveleket, hogy a következő ilyen alkalomra időben tudjon jelentkezni. Az élőképes beszámoló itt tekinthető meg:
http://www.varykeramia.hu/program.html

Nos, most időszámítás-jelentés következik, előtte reklám:
- Hallgassa rendszeresen a VÁRTAMRÁDIÓ műsorát! Az adás szerkesztője szeretettel fogadja a betelefonáló és emilt küldő hallgatók ötleteit, javaslatait.
- Iratkozzék föl a VÁRTAMRÁDIÓ hírlevelesei közé és elképesztő kedvezmények részesévé válhat.
- Terjessze a VÁRTAMRÁDIÓ hírét. Adásunkat újból meghallgathatja a www.varykeramia.hu oldalról.
- És, okvetlenül mondja el véleményét erről az 5letemről!

Időszámitás-jelentés:
2010-ben járunk, február, vagyis BÖJTELŐ hava 23. napján mit tudom én, hány óra van. Nemrégiben, a Várykerámia hírleveleseinek, és csakis a hírleveleseknek felajánlott vásárlási- és megrendelési kedvezmény lejártáig már csak 7 azaz hét napunk maradt. A sors fintorának köszönhetően idén a február, vagyis böjtelő hava a tervezettnél sajnos 3 nappal előbb fejezi be programját.
Vagyis a következtetés, hogy: húzzatok bele! Már csak 1 hetetek maradt a megrendelés leadására.
A vonatkozó részleteket az írástudók - e kategória nem tartalmazza a leiratkozókat - , tehát az írástudók megtalálják a Hírlevelek olvasása című oldalon, jelen esetben itt fönt!
Reklám jön:
Gondoljon a jövőre! Rendelje meg, MOST és máris öné az egyedülálló árengedmény. Tá-dá-dá-dámmm!
Hírek előtt fontos
Közérdekű közlemény: Legyetek elővigyázatosak és a következő napokban ne nyissatok meg egyetlen e-mailt, amely Ref. vagy meghívó = Einladung (ez az eredeti németül van) címmel érkezik, függetlenül a feladójától, bárki legyen is az. Egy olyan vírusról van szó, amely egy olimpiai fáklyát gyújt és tönkreteszi az egész merevlemezt.
A Váry-féle Hírlevelek sajátos stílusa ne tévesszen meg senkit! A közzétett információk valós tényeken alapulnak.
Sajnos legfrissebb híreimet már csak a következő levélből tudhatjátok meg.
Összefoglaló:
- Az itt leírtakat megtaláljátok a www.varykeramia.hu honlapon, ahol teljes terjedelmében meghallgathatjátok ennek a levélnek a hangos változatát.
- Ne felejtsétek el újból elolvasni és, mint tudjuk, ezt a Hírlevelet (is) szerzői jogok, stb., vagyis bárkinek tovább lehet küldeni ismerősöknek és ismerősök ismerőseinek, barátnak, ellenségnek.

Ké-ké-ké-kérem, u-u-u-uram, me-me-meg tudná mo-mo-mo-mondani, hogy hol van a da-da-dadogók i-i-iskolája?
Minek az magának: Már így is nagyon jól dadog.
És, hogy tovább jól dadogjak, a fentieket a levélhez mellékelt hangfájl megnyitásával tehetitek kellően élvezetessé.

Leiratkozás itt: http://www.varykeramia.hu/leiratkozas.html
És nem máshol, mert az szabályozva van!!!

Várom a visszajelzéseket, Isten áldjon mindannyiótokat!

Váry Gábor

Gyergyóban történt, hogy Ignác bá hosszas alkudozás után, csak vett az örménytől egy vekkerórát, ( mondjuk, ÖRMÉNYtől, hogy ne ZSIDÓZZUNK). Otthon az ágya mellé tette s mindegyre figyelte, hogy jár-e rendesen. Az óra aztán éjfél után pár perccel megállt.
Ignác bá hátba löki Póli nénit:
A történet folytatását meghallgathatjátok a Vártamrádióban:
http://www.varykeramia.hu/hirlevel2.html

Tele van a hócipőm a globális felmelegedéssel!
Vitz:
Két szomszéd beszélget:
- Figyeljen csak, szomszéd! Mikor is van a születésnapja?
- Aztán miért kérdezi?
- Meg szeretném ajándékozni egy szép függönnyel az ablakára, hogy ne kelljen látnom, amit a meztelen feleségével művel.
- Aha... És a maga születésnapja mikor van?
- Hát azt miért kérdi, szomszéd?
- Megajándékoznám egy szemüveggel, hogy lássa kié is az a feleség, akit a lakásomban lát...

Nos, a fentiek alapján valószínűsíthető volt, hogy ez itt a
Váry Gábor Hírlevele.

Üdv Mindenkinek!

Még ezek után is elhiszitek, amit a Háttérhatalom (lásd: Bilderberg-csoport - rá lehet keresni…) próbál nekünk beadni? Globális felmelegedés***, gazdasági válság, H1N1?

De most ezeket kihagyom, mert van néhány időszerű mondandóm, méghozzá fontosságok. Az áttekinthetőség kedvéért:
Tartalomjegyzék
1. Rövid bevezető (letudva)
2. Vitz (részben letudva)
3. Főcím (szintén kész)
4. Tartalomjegyzék (ez megy most)
5. Változások
6. Legújabb
7. Ajánlat
8. Egyéb fontosságok
9. Összefoglaló
10. Politikai kirohanás
11. Elköszönés
12. ***

A folytatás előtt szeretettel köszöntöm az új hírleveleseket azzal a kitétellel, hogy ők még nem tudják, mibe keveredtek a feliratkozásukkal…
Változások
Új oldalt készítettem azzal a céllal, hogy az első oldalról és az oldaltérképről egyből elérhető legyen minden új információ. Ezen az oldalon találhatók azok a rendezvények és helyszinek amelyeken részt veszek. De ugyanitt megmutatom azokat az új termékeket, amelyeket figyelmetekbe ajánlok: http://www.varykeramia.hu/aktualis.html
A vártam rádió hülye ötletnek bizonyult, a stábot elbocsátottam.
A régebbi képekből-eseményekből készítettem egy új oldalt azoknak, akik túlságosan sok szabadidővel rendelkeznek és ma (a mindenkori ma) este éppen nem csönget a párja. - ez utalás erre: Ismerős kérdezi: - Hogy van ez nálatok, hogy külön szobában alszotok? Honnan tudod, hogy a párodnak ma éjszaka kedve lenne egy kis unga-bungára? - Ez roppant egyszerű, van nála egy csengő, és olyankor átcsenget. - Aha, értem! De mi van akkor, ha neked lenne hozzá kedved? - Átmegyek hozzá és megkérdem: csöngettél Drágám?
Ez a csöngetésmentes oldal: http://www.varykeramia.hu/archiv.html
Teljesen hiábavaló küzdelmet folytattam azért, hogy teljesen ingyen segítsek másoknak abban, hogy önálló honlapot tudjanak készíteni, ezért ezzel VÉGLEG felhagyok, megszűnt tehát a "Honlapkészítés sajátkezűleg" oldal.
A Hírlevelesek 1/3 része nagyon passzív (igen, RÓLAD van szó). Kinek van valami ötlete, hogy ezen változtassunk? És mi az az ötlet?
Legújabb
Sütőbe és kemencébe is tehető 2 személyes fedeles gulyásos tálat és hozzá salátás tálkát készítettem. Újdonság még a boros kancsó és a hozzá illeszkedő kupa sötétzöld kivitelben. Fényképek szerintem szerdán estétől a http://www.varykeramia.hu/aktualis.html oldalon már láthatók lesznek, de az "Üzlet"-ben is.
Ajánlat
Pünkösd jön néhány nap múlva. Aki csütörtökön hajnali 11 óráig elküldi megrendelését, az még ezen a héten megkaphatja.
És jön a tanév vége. Az évzáróig elkészülhet egyedi felirattal az osztályfőnöknek vagy bármely tanárnak szánt ajándék. Példa: több eset volt, amikor évszámmal ellátott (egyes esetekben a tanulók nevével is) fali dísztálat rendeltek. Mutatok itt egy hasonlót, bár ez házassági évfordulós: http://www.varykeramia.hu/aktualis.html . Tekintettel arra, hogy mindenki iszik, csak van, aki tagadja, férfi tanárnak BORHŰTŐ akár készletben, FEKETE GYÉMÁNT pálinkás. Tanárnőknek az ALMASÜTŐ feltétlen ajánlható, illetve válogatás nélkül a CSÍRATÁL és a VAJTARTÓ. Ami még ennél is praktikusabb lehet, az a KERÁMIAJEGY, amely értelemszerűen a hírleveles kedvezménnyel kapható. Együttes "osztályajándék" esetén persze konzultálni kell a Szülői Munkaközösséggel.
Szorít az idő, TESSÉK GYORSAN LÉPNI!
Egyéb fontosságok
Agyagozni legközelebb a Székely Világtalálkozón lehet.
A Magyarok Szövetsége megjelentetett egy kiadványt, megszületett a Szilaj Csikó.
Erről további részletek az alábbi linkeken: http://inda02.indamail.hu/view_attach.php?part=1.2&rand=8008&mime=application%2Fmsword&vip=3pbuqqmuru9s1l4rjtd9ib7hl4
És http://szilajcsiko.hu/szcsiko/1
Feltétlenül nézzétek meg, aki teheti, RENDELJE MEG. Az erről szóló hírt pedig továbbítsátok mindenkinek!
Egyebebb fontosság
Továbbra is kapok visszajelzéseket olyanoktól, akik nem is Hírlevelesek, hanem csak "másodkézből" kapják meg ezeket, tehát sokan vannak, akik továbbküldik ismerőseiknek (köszönet érte!). Azokat, akik így kapják, ezennel Tisztelettel Invitálok, bátran iratkozzanak fel.
Összefoglaló
Tessék elolvasni többször is és akkor nem kell mindenféle összefoglalókkal bajlódnom!
Egy öreg német zsidó mondta valamikor a 40-es években, "Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság, bár az elsőben nem vagyok egészen biztos."
A pasast valami Egykő (Einstein) Albertnek hívták. Voltam én ennél a fickónál még 2000-ben Ulmban, de azt mondták, hogy nincs otthon.
Nos, miért van az, hogy amikor végre bezúzták(tuk) ezt a faszkalap gyurcsányt, előjön egy fico?
Politikai kirohanás
Ja, ez volt az.
Elköszönés
Köszönöm szépen a figyelmeteket! Mindenkinek szép, meleg Pünkösdöt kívánok! Az újak még nem tudják, hogy ez a Hírlevél kizárólagosan az én szellemi termékem, mindenféle szerzői jogvédelem és egyéb alatt áll, ennek bármiféle továbbadása és terjesztése megszorítások nélkül tehető.
Hírlevélre feliratkozni itt lehet: http://www.varykeramia.hu/page8.html
Leiratkozni pedig itt: http://www.varykeramia.hu/leiratkozas.html és csakis itt. Az anyázó leveleket kéretik külön feladni, bár a leiratkozó oldalon is van rá lehetőség.

Isten áldjon Benneteket!
(azokat is, akik nem hisznek benne, mert ez nem hit, hanem tény kérdése: aszongya az egyszeri ember: "van Isten!" - ezzel apukám még sehol-se vagy, ezt az ördög is tudja.)
*** Ahhoz, hogy tisztábban láss a globális felmelegedésről: http://verbalnumera.nolblog.hu/archives/2008/06/16/88962/

A kitartóbbaknak gyorsan még néhány sutka a fentebb nevezett Einsteintől:
"A kutya nagyon okos állat. Nagyon sajnál, amiért olyan sok levelet kapok; ezért próbálja mindig megharapni a postást."
"Ne mondd, hogy nincs időd semmire! A te napod sem rövidebb mint Michelangelo, Pasteur, Teréz anya, Leonardo da Vinci, Albert Einstein vagy Jézus napja!"
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat."
A forrásokról még eszembe jutott valami. Azoknak ajánlom az alábbi két linket, akiknek még mindig nem csöngetett a párja és azoknak is, akik valami felelősség-félét éreznek magukban jövőnket illetően. Innen már akár el is lehet kezdeni a kutakodást: http://hatterhatalom.co.cc/?q=titokzatos-hatterhatalom-leleplezese és video: http://www.youtube.com/watch?v=jGSj3jtPdno&feature=related


4.
Túlságosan sok állat van az erdőben (is, de esetünkben csak az erdővel foglalkozom).
A tarthatatlan helyzeten változtatandó, az állatok elhatározzák, hogy ezen áldatlan állapoton változtatni kell. Úgy döntenek, hogy összehívnak mindenkit és egyenként kell az állatoknak viccet mesélni. Amelyik viccen nem nevet az összes jelen lévő, azt a többiek fölfalják. 
A nyuszikán a sor. Elmeséli a viccét, mindenki kacag a térdét csapkodva, kivéve a macit. Nosza, menten fel is falják szegényt (mármint a nyuszit).
Következik a farkas, aki szintúgy elmesél egy viccet, amelyet néma csend követ, de hirtelen harsogó nevetésben tör ki a medve. A többiek nézik és kérdezik, hogy mit nevet ennyire.
Bocsánat, mondja a medve. Úgy látszik nem figyeltem, a nyuszika viccén nevettem...


Kedves Hírlevelesek!
Kedves Új Hírlevelesek!
Kedves Leendő Hírlevelesek!

Az ÉLET néha bizonyos dolgokat felülír. Mondhatni, megváltoztat. Momentán pl. azt, hogy a Tata környékiek kénytelenek lesznek valahogy megküzdeni a hiányommal.
Történt ugyanis, hogy a Tatai Sokadalom részvételi helypénze 5 ezerről 35 ezerre "változott". Ennyiért pedig én nem megyek Tatára. Még tatárra se… (he-he, ez rím volt)
Helyette viszont megyek most hétvégén a Magyar Várba Pomázra, a FÉNYÜNNEPRE.
Magyarázat:
Szent Iván-éj, Föld-fénye, Víz-fénye, Tölgy-ünnep, Satöbbi. A lényeg, hogy most jön az év legrövidebb éjszakája, aztán mindenki azt ünnepli ebben, ami szívéhez a legközelebb áll.
http://www.fenyunnep.hu/?&res=1152x864
Szombat-vasárnap-hétfő
Aki teheti, jöjjön. Szerintem megtaláljuk a módját még akár az agyagozásnak is (erre belépőjegy szokás szerint egy kevéske pálinka).
Érdemes "ottalvósra" venni a dolgot, nagyszerű esti-éjszakai programok vannak.
Helyszín:
http://www.mv.hu/mv_terkep.jpg
Más:
Legutóbbi Hírlevelem idején épp, hogy meg nem fagytunk, most pedig már-már itt a nyár. Előtte persze egy kis érettségi időszak, meg ez a foci izé is…
Fiúk, most ne figyeljetek!
A hírlevelesek kábé fele hölgy, ezt most csak nekik mondom:
Végre eljött a Ti időtök, a pasik most a VÉBÉ alatt legalább egy kicsit békén hagynak.
Most már a fiúk is figyelhetnek.
Azért, hogy ne járjatok úgy, mint a medve a levél elején, mindenkit figyelmeztetek, hogy SENKI NE MENJEN NYARALNI, ha nincs ilyenje: http://www.varykeramia.hu/vizes%20oldal.html
Akinek pedig már van, tudja, miért mondom.
Ma kezdem el a legújabb Váry kerámiát készíteni, méghozzá a tradicionális vizes korsót, mint a régi aratókorsó, de ez csak 2 hét múlva lesz kapható (majd szólok) . Ebből utazásnál, autóban, kirándulásnál, strandon és máshol lehet az üdítően hűs vizet kortyolni. Már készül a PET-palackot hidegen tartó üdítőital-hűtő is. Pomázon mutatom be az új műzlis tálkát.
A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg keramikusát, fazekasát…
Találós kérdés:
Mi az: hajnalban kel, fehér ruhában van, lisztes a keze, kenyeret süt, de nem a pék?
De, a pék!

Mivel az idő rövid, a becsület fogy (ahogyan ezt Hetessy József barátomtól tanultam),
MINDENKINEK nagyon szép hétvégét!
Isten áldjon Benneteket!

Váry Gábor

Le- és feliratkozás lehetőségét megtalálod a honlapon.
Súlyos figyelmeztetés:
A jelen hírlevél Váry Gábor szellemi terméke, ezt megszorítás nélkül bárki szabadon terjesztheti.


5.
6.
Tárgy : Utolsó pillanatKedves Barátaim!
Mielőtt elkezdeném tulajdonképpeni levelemet, van két fontos változás a Mesterségek Ünnepével kapcsolatban:

Másutt leszek, mint eddig, mert ott megrogyott a várfal. Az új helyszín a mellékelt térképen jelölve. Megközelítés praktikusan a Dísz tér felől.
Idén már sajnos szerdán sem engednek fel senkit a Várba karszalag nélkül. (Én is csak tegnap tudtam meg)
SZÓLJATOK azon ismerőseiteknek is, akik számítottak erre!!!

És most akkor a jobb hírek:

Aki áll, vagy valamely labilis ülőalkalmatosságon foglal helyet, annak javasoltatik megkapaszkodni, ugyanis rendkívüli bejelentés következik:

Ez a Váry Gábor hírlevele.

Igen ám, de még tőlem is szokatlan bejelentések lesznek elkövetkezendők, tehát a kapaszkodást még tessék egy kicsit folytatni.

Először is ugye itt a Mesterségek Ünnepe! Persze így volt ez tavaly is ez idő tájt, akkor mitől olyan szokatlan ez?

Hát attól, hogy idén olyan ajándékok várnak Benneteket, amilyenek eddigelé nem voltak.

Mégpedig háromfélék:

Minden hírleveles, aki a Várban 5000.- forint fölött vásárol, kap egy sorsjegyet (tombolát). Aki 10 ezer felett, az kettőt, stb.
És akkor ebből kimaradnak azok, akik nincsenek a hírlevelesek táborában?

Igen.

Azaz NEM! Lehetőség lesz ott helyben is feliratkozni, és akkor ők is ugyanúgy részt vehetnek a játékban, és rájuk is érvényes lesz a hírleveleseknek járó 10% kedvezmény.

Tehát, az nem lehet mentség az ismerősök lustaságára, hogy “te úgyis hírleveles vagy, vedd meg nekem a kedvezményeddel!”.

Most itt meg kell állnom gondolkozni – ami már nem megy úgy, mint tavaly, amikor még nem volt barátom Herr Alzheimer…

Ja, megvan:

Mikor lesz a sorsolás?
A sorsolás 22-én (vasárnap) du. 5-kor lesz. A sorsolásra mindenkit szeretettel várok egy pohár borra (közjegyzők kíméljenek!)! A nyertest (ha nem volt jelen), hétfőn e-mailben értesítem, nevét a következő Hírlevélben közzéteszem.

Mi lesz a nyeremény?
A nyeremény az meglepetés marad a Mesterségek Ünnepéig. De, hogy mi lesz az, az TŐLETEK függ.

Itt jön az, ami csak NEKTEK, régebbi hírleveleseknek elérhető:
Írjátok meg, hogy szerintetek mi a legalkalmasabb fődíjnak! Azok között, akik 18-án 22:00-ig megválaszolják, hogy az alábbiak közül melyiket tartanák legjobbnak, egy olyan kávéscsészét sorsolok ki, aminek a feliratát ő maga találja ki.

Az alábbiak közül nevezzétek meg az egyiket:

Fekete gyémánt (a pálinkás készlet)

Almasütő

Boroskancsó 4 kupával

Vajtartó

Borhűtő

(tájékozódásul: http://www.varykeramia.hu/page10.html )

Aki emlékszik a tavalyi Mesterségek Ünnepére, az tudhatja, hogy a rendezvény végére bizony nem is egy termékből kifogytam, így többen is lemaradtak az áhított portékáról.
Íme, itt egy újabb kiváltsága a hírleveleseknek. Aki 18-án (holnap = szerdán) este 22:00 óráig leadja (e-mailben megírva) a rendelését, annak 21-én (szombaton) este 20 óráig garantáltan félreteszem azt, így nem kell félnie attól, hogy potyán jön föl a Várba.

És itt a harmadik kiváltság: 7000,- Ft feletti vásárlás esetén MINDEN RÉGI HÍRLEVELES (tehát csak Ti, akikhez ez az értesítés eljutott) a meglévőn felül kap plusz 10% kedvezményt (és a sorsjegyet is természetesen).

Akinek mindezek után sikerült megülni a széket, annak javaslom, hogy menjen el vadlovakat betörni.
Tehát még egyszer: ÖSSZESÍTÉS:

A Várban hírleveleseknek 5000,- felett sorsjegy (sorsolás vasárnap 5-kor)
        1.1.    A fődíj kiválasztásában közreműködő hírlevelesek egyikének csésze saját felirattal

    2.    Előrendelési lehetőség szerda estig (félretéve szombat estig)

    3.    7000.- feletti vásárlás régi hírleveleseknek + 10% engedmény (jelszó: RÉGI HÍRLEVELES VAGYOK)

Ennyi!

Találkoz(z)unk a Várban!

Váry Gábor.

7.
Grün teljesen érthetetlen módon elszegényedett. Nem volt egy vasa sem. Nem tudta kifizetni a számláit, mély sajnálatára nem tudott adakozni a szegényeknek,
itt következett egy-két rövid hír, amely napi aktualitása miatt mára érdektelenné, idejétmúlttá vált, ezért nem tettem be.
sőt még csak egy Váry-féle vizes vajtartóra sem futotta neki. Nagyon törte a fejét, mit tegyen. Végső elkeseredésében bement hát a zsinagógába és buzgón olvasta a Tórát. Könyörgött Istenhez, mondván:
- Uram, tégy csodát, mutasd meg igazi nagyságodat, add meg nekem, hogy ötösöm legyen a lottón. Ígért még fűt-fát, hogy eztán majd így meg úgy, hogy majd jó lesz és még arra is hajlandó lesz, hogy vesz egy fentebb már említett terméket is (bár ebben azért volt némi ingadozása).
Telt-múlt az idő, de a pénz csak nem akart gyarapodni. Felkerekedett hát és újfent betért a imaházba és fennhangon kérte mindazt, amit már az előbb felfedtünk. Ismét megfogadott mindent nagy buzgalommal, mert az ugye mégiscsak tarthatatlan, hogy ő, vagyis Ő, Grün, szégyenszemre szegényen éljen, elvégre az ő gazdagsága tökéletesen alkalmas arra, hogy Isten dicsőségére szolgáljon.
De minden hiába, nem jött az az ötös. Már azon volt egy alkalommal, hogy megszaggassa márkás öltönyét, de előtte fennhangon szólott:
- Uram, ne kívánd tőlem, hogy e szép ruhámat elcsúfítsam, tégy csodát, add meg nekem a lottó ötöst, hisz látod, milyen nagy szegénységben élek!
És ekkor megszólalt egy hang:
- Grün! Kedves fiam, legalább egyetlen lottószelvényt vegyél…

Kedves Barátaim, Hírlevelesek!

Számításaim szerint vannak közöttetek olyanok, akik már az elején rájöttek, a többiek előtt pedig feltárom a nagy titkot:
Ez itten a Váry Gábor Hírlevele.

Mindössze egyetlen téma van napirenden, a most zárult Mesterségek Ünnepe és a hozzá kapcsolt nyereményjáték. A szavazás végeredményét, azaz, hogy a nyeremény mi lett, már ismeritek, de ezennel szeretettel köszöntöm AZ ÚJ HÍRLEVELESEKET is.
- akik közül nyilván lesznek olyanok, akik csak az aktuális árengedmény miatt iratkoztak föl, de sebaj.
A főnyeremény kiválasztására beküldött leveleket nagyon köszönöm. Voltak, akik csak egy szót küldtek, voltak olyanok is, akik komoly okfejtést javaslatuk indoklásául.
De sokkal többen voltak, akik meg semmit…
         Ők pedig úgy jártak, mint Grün a lottóval.
Célom ezzel a bögrés dologgal teljesen átlátszó volt. Szeretném elérni, hogy a Hírlevelesek aktivitása lényegesen nagyobb legyen az eddiginél: írjatok 5letet, javaslatot, tapasztalatot ésatöbbi, ésatöbbi... Akik személyesen ismernek, tudják, hogy miért szorgalmazom a barátibb kapcsolatot.
A vasárnapi sorsolásról képeket itt láthattok:
http://www.varykeramia.hu/aktualis.html

És most a nyertes:
Jakab Krisztina Kerepesről (aki új feliratkozó).
Azt még nem tudom, hogy az almasütőt vagy a boros készletet választja-e.

Legközelebb itt nálunk Hidegkúton, a Művészeti Fesztiválon találkozhatunk, de tervezem, hogy a Szekszárdi Szüreti Fesztiválra is megyek (természetesen teljesen önzetlenül, hogy a szekszárdiaknak ne kelljen olyan sokat utazniuk).

Figyelmeteket köszönöm,
Isten áldjon Benneteket!

Váry Gábor

Egyéb fontosságok:
Egyes hírek szerint a Nemzeti Hírközlési Hatóság "bekeményít", (mások szerint nem), ezért nagyon fontos, hogy az általuk előírt rendelkezéseket betartsuk, vagyis a feliratkozásnál kért adatok MINDEGYIKÉT PONTOSAN ki kell tölteni.
Azokhoz pedig, akik másodkézből szokták kapni a Hírleveleket, szózatot intéznék:
Bátran iratkozzatok föl (viszonylag ritkán harapok), mert az ilyen szavazásos izékből különben kimaradtok, ráadásul abba a nyerő pozícióba kerülhettek, hogy már Ti küldhetitek ezeket tovább…
Feliratkozni itt lehet:
Leiratkozni pedig itt (csak itt):
Ez a Hírlevél Váry Gábor szellemi terméke, változtatás és megszorítás nélkül bárkinek továbbküldhető.